Gümüşhacıköy Ülkü Orta Okulu öğrencileri Merzifon Organize Sanayi Bölgesine teknik bir gezi düzenlediler.
Öğrenciler Merzifon Organize Sanayi Bölgesinde bulunan ülkemizde ve dünyada ankastre mutfak ürünleri üreten firmalar arasında önemli bir yere sahip olan Silverline firması hakkında bilgi edindiler.
70’den fazla ülkeye ihracat yapan ve ilimize istihdam sağlayan en önemli kuruluşlardan biri olan Silverline gezisi boyunca öğrenciler; ürünün hammadde aşamasından ankastre olana kadar ki tüm montaj, test ve depolama süreçlerini inceleyip yetkililerden CNC, robotik ve otomasyon sistemleri hakkında bilgi aldılar.
Öğrenciler ayrıca Merzifon Organize Sanayi Bölgesine bulunan ve ankastre üretiminde kullanılan parçaları üreten GM Teknik Cam Sanayi firmasını ve Timay&Tempo fabrikasını da üretim aşamalarını yerinde görme fırsatı buldular.
Öğrencilere gezi boyunca İnsan Kaynakları Sorumlusu Fatma Yıldırım, İş Güvenliği Uzmanı Emre Yağlı ve Üretim Sistemleri Süreç Yöneticisi Hülya Özer Keke eşlik etti.
Üretim Sistemleri Süreç Yöneticisi Hülya Özer Keke; fabrika hakkında şu bilgileri verdi;
Tüm çalışma arkadaşlarımız işlerinin ilk gününden itibaren bünyemizde kurulu bulunan Gümüş Akademi Teknik Eğitim Atölyemizde, İş Güvenliği başta olmak üzere teorik ve pratik eğitime tabi tutularak ailemizdeki yolculuklarına başlamaktadırlar.
Kurulu kapasitemiz ile; yılda 2,3 milyon ürün üretebilmekteyiz.
Fabrikamız; Plastik Parça ve Elektriksel komponent üretimi, Yarı Mamul üretimi, Pişirici Ürünleri Montaj ve Havalandırma Ürünleri Montaj olmak üzere 4 ana kısımdan oluşmaktadır.
Proseslerin çalışma düzenine göre 2 ve ya 3 vardiya çalışmaktayız.
Tümü üretimi sistemimizde “İş Güvenliği” ve “Kalite” 1. önceliğimizdir.
Ürün kalitesi sağlamak için, her hat sonunda tüm ürünlerimiz %100 kalite kontrolden geçmektedir. Ayrıca, kalite bölümümüze bağlı laboratuarlarımızda görsel, elektriksel, fonksiyonel ve performans testleri yapılmaktadır.
Bilindiği üzere artık dünyada Endüstri 4.0 ve hatta Endüstri 5.0 konuşulmaktadır. Bu kapsamda fabrikalarımıza ihtiyaç duyulan ve gelecek için önemli adımlardan sayılabilecek, otomasyon sistemleri, özel makineler ve robotik sistemler de kendi bünyemizde bulunan otomasyon bölümünde tasarlanmakta, üretilmekte ve hayata geçirilmektedir. Üretim hatlarımızın belirli bölümlerinde 24 robotumuz bulunmaktadır. Bu durum hem kapasite hem de kalite anlamında üretim için oldukça avantaj sağlamaktadır.
Tesislerimizde tüm üretim süreçlerinde yalın üretim ilkelerini uygulamayı amaçlamaktayız. Fabrikamız bünyesinde bu sistemi oluşturmak, yaygınlaştırmak, uygulamak ve takip etmek üzere bir bölüm kurduk.
Yalın üretim sisteminin yapı taşı 5S uygulamalarıdır. Sadece iş hayatımızda değil, sosyal yaşantımızda uygulayarak birçok şeyi kolaylaştıracak ve verimli hale getirecek bu bakış açısını; ziyaretimize gelen öğrenci arkadaşlarımıza da anlatarak bir farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz.
Bu sistemin önceliği tüm çalışma arkadaşlarımızın, sürekli gelişimi destekleyen önerilerini değerlendirmek ve onları tüm uygulamalara dahil etmektir. Buna istinaden tüm çalışma arkadaşlarımızın dahil olduğu takımlar oluşturarak; onlara ulaşılabilir hedefler veriyoruz. Başarının en büyük anahtarı takım ruhu ile hedeflerimize sahip çıkmak olduğunu anlatıyoruz.
Ziyaretimize gelen öğrenci arkadaşlarımıza gerek firmamızın hikayesini, sistemlerini ve yapmak istediklerimizi anlatmak, onların ufuklarını açmak için minicik bir katkıda bulunmak bizleri çok mutlu etmektedir.
Gezi Sonunda Silverline yönetim kurulu üyesi Hüseyin Alış öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.
Öğrencilerinin geziden memnun kaldıklarını anlatan Yusuf Kesler ve Aygün Kılıç, “Bu tür teknik gezileri destekleyen Silverline yönetimine de ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.