reklam
reklam
38,5992 %0.33
43,6545 %0.2
4.018,80 % 0,37
95.948,99 %-0.981
AMASYA
00:00:00
İkindi vaktine kalan
Amasya
Kapalı
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM OFLU, ORMAN KÖYLÜSÜ İLE BULUŞTU

OFLU, ORMAN KÖYLÜSÜ İLE BULUŞTU

Amasya Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Niksar Orman İşletme Müdürlüğünce 2022 yılı iş programları doğrultusunda bölgede yürütülen ormancılık faaliyetlerini denetleyen Bölge Müdürü Halil Oflu, İşletme Müdürü Erdal Düzgün ve Bölge şeflerinin de katılımıyla Niksar ilçesi Akıncı Köyüne ziyaret gerçekleştirdi.

Akıncı Köy Muhtarı Aziz Yılmaz, önceki yıllarda 20 yıl muhtarlık yapmış olan Hamide Özden ve köy sakinlerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda; Orman köy ilişkilerinin geliştirilmesi, bölge ormancılığının geliştirilmesi yönünde yürütülen  çalışmalar, Orman köylerinde ekonomik ve sosyal refahı artırmaya yönelik ORKÖY proje çalışmaları, üretim ağaçlandırma bakım çalışmalarında istihdama yönelik çalışmalar  vb konular hakkında bilgilendirmeler yapılarak  sohbet ve istişarelerde bulunulduktan sonra  orman köylülerimizin  ormandan talep ve beklentileri dinlenerek çözüm önerileri değerlendirildi.

Toplantının sonunda konuşan Amasya Orman Bölge Müdürü Halil Oflu, “Ormanı bekçi değil sevgi korur. Orman, orman köylülerimizin  yaşamının bir parçası olduğunu biliyor ve ormancılık faaliyetlerimizde köylüye rağmen değil  orman köylülerimizle istişare ederek  birlikte hareket etmek istiyoruz” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *