reklam
reklam
38,7055 %-0.18
43,5664 %0.44
3.953,27 % -0,20
101.673,43 %-2.058
AMASYA
00:00:00
İkindi vaktine kalan
Amasya
Parçalı az bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM “MOBİL BASIN EVİ” GÖREVE BAŞLADI

“MOBİL BASIN EVİ” GÖREVE BAŞLADI

Gazeteciler Cemiyeti, doğal afet ve kriz dönemlerinde sahada zor şartlarda çalışan gazetecilerin ihtiyaçları için Mobil Basın Evi oluşturdu.

Yazılı veya görsel haber üretimi ve canlı yayını için gazetecilerin ihtiyaç duyabileceği tüm teknik donanımı barındıran Mobil Basın Evi, ilk görevinde deprem bölgesindeki gazetecilere destek ekipmanı götürdü. Araç sadece haber üretimi için değil gazetecilerin hijyen ve acil barınma gibi ihtiyaçlarını karşılamak için de görev yapacak.  Gazeteciler Cemiyeti, doğal afet ve kriz dönemlerinde güç şartlar altında kamuoyunu bilgilendirmeye çalışan gazeteciler için Mobil Basın Evi projesini hayata geçirdi. Geniş ve modern bir minibüsün gazeteciler için teknik olarak donatılmasıyla başlayan projede, geçici barınma için çadırlar, duş, tuvalet, mutfak ve barınma olanağı sağlayan bir çekme karavan de bulunacak.  6 Şubat depremlerinin ardından afet bölgesiyle ilgili çalışmaları odağına alan Gazeteciler Cemiyeti, Avrupa Birliği ve Avrupa Demokrasi Vakfı’nın desteğiyle Ankara’daki Basın Evi’nin tüm olanaklarını bir minibüs içinde topladı. Amaç, aynı Basın Evi’nde olduğu gibi gazetecilerin ihtiyaç duyabileceği tüm teknik ve teknolojik olanakların haber üretimi için ücretsiz kullanımını sağlamak.  Mobil Basın Evi aracı doğal afetlerde, seçim, kriz, savaş ve çatışma bölgeleri gibi sıcak olay yerlerinde görev yapan gazetecilerin ihtiyaçları tespit edilerek donatıldı. Başta serbest gazeteciler ve kurumsal desteğe ulaşamayan günlerce arazide görev yapmak zorunda kalan gazeteciler için tasarlanan araçta kişisel ve mesleki ihtiyaçlar karşılanabilecek.  Araçta video haber üretimi ve yayını için sabit kamera setleri, ışık ve ses kayıt teçhizatı, uydu internet bağlantısı, sabit kurgu bilgisayarı, ödünç diz üstü bilgisayarlar, ödünç fotoğraf makineleri ve ödünç kamera-tripod ve video kayıt setleri bulunacak. Gazeteciler Cemiyeti, sıcak olay yerlerinde 24 saat esasıyla görev yapacak bir kayıt ve yayın sorumlusu ile bir şoför de görevlendirdi. İhtiyaç halinde olay yerlerinde duş, tuvalet, masa, sandalye, çadır, uyku tulumu, jeneratör kurulumu yapılabilecek. Cemiyet ilk etapta tek araç olarak göreve başlayan Mobil Basın Evi’ne önümüzdeki aylarda bir çekme karavan da ekleyerek barınma ve hijyen olanaklarını arttıracak.

İLK GÖREV DEPREM BÖLGESİNDE

Gazeteciler Cemiyeti, Mobil Basın Evi’nin ilk görev yeri olarak deprem bölgesini belirledi. Adana ve Hatay’da ihtiyaç bildiren gazeteciler ziyaret edildi, ekipman ve hijyen malzemeleri teslim edildi. Gazetecilerin olay yerine transferleri için de kullanılan araçla Ankara’dan iki gazetecinin Antakya’ya ulaşımı sağlandı, Gazeteciler Cemiyeti ekibi Adana, Defne ve İskenderun’da gazetecilerle bir araya geldi.

MOBİL BASIN EVİ NASIL ÇALIŞACAK?

Mobil Basın Evi, görev seyahatleri dışında Ankara’da bulunacak ve gerek talepler doğrultusunda gerekse herhangi bir bölgede ihtiyaç tespit edildiğinde göreve çıkacak. Basın Evi Stüdyo Cemiyet teknik sorumlusu kameraman Alican Sağın Mobil Basın Evi’nde gazetecilere destek için çalışacak. Meslek hayatının önemli bir bölümünü afet ve kriz bölgelerinde geçiren Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Kenan Şener de Mobil Basın Evi’nin editörü olarak görev yapacak ve aracın gazetecilerin en çok ihtiyaç duyduğu yerlerde hizmet etmesini sağlayacak. Mobil Basın Evi’nin konumu, kullanım randevuları, barınma ve diğer ihtiyaçlara ilişkin bilgiler Gazeteciler Cemiyeti’nin iletişim kanallarından duyurulacak. /Haber Merkezi

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *