46,4792 %-0.02
53,3552 %0.15
6.205,50 % -1,30
63.540,48 %1.444
Amasya
Açık
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM Merzifon’da YKS Heyecanı Başladı! Binlerce Aday TYT’de Ter Dökmeye Başladı

Merzifon’da YKS Heyecanı Başladı! Binlerce Aday TYT’de Ter Dökmeye Başladı

Merzifon’da üniversite hayali kuran öğrenciler, YKS’nin ilk oturumu TYT için sınav salonlarına girdi. Detaylar haberimizde…

Merzifon’da YKS Heyecanı Başladı! Binlerce Aday TYT’de Ter Dökmeye Başladı

Türkiye genelinde milyonlarca öğrencinin geleceğini şekillendirecek olan 2026 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) maratonu bugün Temel Yeterlilik Testi (TYT) ile başladı. Amasya’nın Merzifon ilçesinde de sabahın erken saatlerinden itibaren sınav heyecanı yaşandı.

 

Üniversite hayali kuran öğrenciler, TYT oturumuna katılmak üzere sınav merkezlerine akın ederken, aileler de okul bahçeleri ve çevresinde çocuklarını yalnız bırakmadı. Sınav öncesinde okul girişlerinde yoğunluk yaşanırken, görevliler adayların sınav salonlarına sorunsuz şekilde giriş yapabilmesi için gerekli yönlendirmeleri gerçekleştirdi.

 

 

Adaylar Dakikalar Öncesinden Okullara Geldi

 

Merzifon’daki sınav merkezlerinde öğrenciler, kimlik ve sınav giriş belgeleriyle birlikte kontrol noktalarından geçerek salonlara alındı. Sınava son dakikada yetişmeye çalışan adaylar dikkat çekerken, bazı öğrencilerin heyecanlı olduğu gözlendi.

 

Sınav saatinin yaklaşmasıyla birlikte okul çevrelerinde sessizlik hakim olurken, aileler çocuklarının başarılı olması için dualar etti.

 

Veliler Dışarıda Heyecanla Bekledi

 

TYT’ye giren öğrencilerin aileleri ise okul bahçeleri ve çevresinde sınavın bitmesini beklemeye başladı. Çocuklarının geleceği için önemli bir dönüm noktası olarak görülen sınav nedeniyle veliler de en az öğrenciler kadar heyecan yaşadı.

 

Bazı veliler Kur’an-ı Kerim okuyup dua ederken, bazıları ise gölgelik alanlarda sınav süresince beklemeyi tercih etti.

 

Üniversite Hayalleri İçin İlk Adım

 

YKS’nin ilk oturumu olan TYT, adayların üniversite yolculuğundaki ilk ve en önemli aşamalardan biri olarak görülüyor. Öğrenciler bugün temel yeterliliklerini ortaya koyarken, yarın gerçekleştirilecek Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) oturumlarıyla sınav maratonu devam edecek.

 

Merzifon’da sınavın huzur ve güven içerisinde başlaması, hem öğrenciler hem de veliler tarafından memnuniyetle karşılandı. Üniversite hedefi için aylarca hazırlık yapan adaylar, emeklerinin karşılığını alabilmek için sınav salonlarında ter döküyor.

 

Tüm gözler şimdi sınav çıkışında öğrencilerden gelecek ilk değerlendirmelere çevrildi.

Muhabir: Demet SAĞAN
Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız