49,1791 %0.08
55,4009 %-0.02
6.542,72 %-0.76
84.600,99 %-2.10
Amasya
Parçalı az bulutlu
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM Merzifon’da Yıldırım-2026 Tatbikatı: 5. Ana Jet Üssü’nde Başladı

Merzifon’da Yıldırım-2026 Tatbikatı: 5. Ana Jet Üssü’nde Başladı

Yıldırım-2026 Seferberlik Tatbikatı, 3-9 Ekim tarihleri arasında Merzifon’da gerçekleştirilecek. Detaylar haberimizde…

Merzifon’da Yıldırım-2026 Tatbikatı: 5. Ana Jet Üssü’nde Başladı

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Türkiye genelinde farklı birlik ve bölgelerde gerçekleştirilen Yıldırım-2026 Seferberlik Tatbikatları kapsamında Merzifon’da da önemli bir faaliyet gerçekleştiriliyor.

Merzifon 5. Ana Jet Üs Komutanlığı’nda “Şehit Hv. Uçk. Bkm. Asb. Bçvş. Hamdi Armağan Kaplan Yıldırım-2026 Seferberlik Tatbikatı” 3 Ekim 2026 tarihinde başladı. Tatbikat, 9 Ekim 2026 tarihine kadar devam edecek.

Seferberlik Sistemi Uygulamalı Olarak Denenecek

Milli Savunma Bakanlığı tarafından açıklanan bilgilere göre tatbikat kapsamında seferberlik sisteminin uygulamalı olarak denenmesi amaçlanıyor.

Faaliyetler kapsamında sefer görev emri bulunan yedek personelin eğitilmesi, tebliğ ve celp işlemlerinin uygulanması ile seferberlik sürecinde gerçekleştirilecek işlemlerin tatbikat ortamında yürütülmesi planlanıyor.

Tatbikat süresince belirlenen senaryolar doğrultusunda farklı faaliyetler gerçekleştirilecek.

Askeri Ve Mülki Makamlar Arasındaki Koordinasyon Denenecek

Yıldırım-2026 Seferberlik Tatbikatı kapsamında ele alınacak konulardan birini de askerî ve mülki makamlar arasındaki koordinasyon oluşturuyor.

Tatbikat kapsamında ilgili makamların seferberlik durumunda yürütecekleri çalışmaların uygulanması ve kurumlar arasındaki koordinasyon süreçlerinin denenmesi amaçlanıyor.

Kamu kurum ve kuruluşlarından bazı unsurlar da Merzifon’da gerçekleştirilecek tatbikata katılım sağlayacak.

Yedek Personel Tatbikata Katılacak

Sefer görev emri bulunan yedek personel de tatbikat kapsamında gerçekleştirilecek faaliyetlerde yer alacak.

Yedek personelin sefer görevlerine yönelik eğitimi gerçekleştirilirken, tebliğ ve celp işlemlerinin uygulanmasına ilişkin süreçler de tatbikat programı içerisinde yürütülecek.

Türkiye’nin Farklı Noktalarında Gerçekleştiriliyor

Milli Savunma Bakanlığı tarafından Yıldırım-2026 kapsamında Türkiye’nin farklı bölgelerinde bulunan askeri birliklerde de faaliyetler planlandı ve gerçekleştirildi.

Bu kapsamda Eskişehir, İzmir, Konya, Balıkesir, Malatya, Diyarbakır, Adana, Erzurum, Kayseri, Batman, Muğla, Afyonkarahisar, Yalova, Muş, Denizli, Manisa, Bursa, Tekirdağ, Antalya ve Ankara gibi farklı noktalarda Yıldırım-2026 faaliyetleri gerçekleştirildi veya program kapsamına alındı.

Merzifon 5. Ana Jet Üs Komutanlığı’nda 3 Ekim’de başlayan “Şehit Hv. Uçk. Bkm. Asb. Bçvş. Hamdi Armağan Kaplan Yıldırım-2026 Seferberlik Tatbikatı” 9 Ekim 2026 tarihine kadar devam edecek.
 

KAYNAK: Büşra Nur Ertilal
Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız