Merzifon'da ekmek fiyatlarına ilişkin yeni zam beklentisi vatandaşların gündemine oturdu. Edinilen bilgilere göre, ilçede halen 15 TL’den satılan 210 gram ekmeğin fiyatının önümüzdeki günlerde 18 TL’ye çıkarılması bekleniyor.
Fırıncı esnafı arasında yeni fiyat tarifesine ilişkin görüşmeler sürerken, bazı işletmecilerin ekmek fiyatının 20 TL olması gerektiğini savunduğu öğrenildi. Özellikle maliyet artışları ve bozuk para sıkıntısının bu talebin gerekçeleri arasında gösterildiği belirtildi.
Bazı fırıncıların, 20 TL’lik satış fiyatının hem para üstü sorununu ortadan kaldıracağını hem de işletmeler açısından daha sürdürülebilir bir sistem oluşturacağını dile getirdiği öğrenildi. Bununla birlikte fiyat artışının 20 TL yapılması halinde ekmek gramajında da artış olması gerektiği yönünde görüş bildirdikleri ifade edildi.
Ekmek fiyatlarına ilişkin resmi açıklamanın önümüzdeki günlerde yapılması beklenirken, vatandaşlar ise olası zam kararını yakından takip ediyor.
Artan un, maya, enerji ve işçilik maliyetlerinin fırıncı esnafını zor durumda bıraktığını belirten sektör temsilcilerinin, yeni tarifeyle ilgili son kararın ilgili kurumların değerlendirmesi sonrası netleşeceğini ifade ettiği öğrenildi.
Öte yandan Merzifon’da satılan köy ekmeğinin fiyatının ise 60 TL’den 75 TL’ye çıkarılmasına da vatandaşlar tepki gösterirken, 15 TL’lik bir artışın çok yüksek olduğunu dile getirdiler.
