47,7590 %0.06
55,1696 %0.05
6.788,85 %1.26
63.457,47 %-0.49
Amasya
Açık
29°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM Merzifon’da Eğitimde Büyük Değişim: Okullar Yenileniyor, Kaymakamlık Binası Yıkılıyor

Merzifon’da Eğitimde Büyük Değişim: Okullar Yenileniyor, Kaymakamlık Binası Yıkılıyor

Merzifon’da okulların yeni dönem planlaması açıklanırken Kaymakamlık binasının kesin olarak yıkılacağı duyuruldu. Detaylar haberimizde...

Merzifon’da Eğitimde Büyük Değişim: Okullar Yenileniyor, Kaymakamlık Binası Yıkılıyor

Merzifon’da yeni eğitim öğretim yılı öncesinde okullardaki son durum ve devam eden yatırımlar netleşmeye başladı. Merzifon Kaymakamı Ahmet Karaaslan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yozgat, haber merkezimize yaptıkları açıklamalarda eğitim yatırımları ve yeni döneme ilişkin önemli bilgiler verdi.

Kaymakam Karaaslan, öğrencilerin yeni eğitim öğretim yılına sorunsuz şekilde başlaması amacıyla gerekli çalışmaların yürütüldüğünü belirterek, ilçede devam eden eğitim yatırımlarının da planlanan program doğrultusunda sürdüğünü söyledi.

Gazi Ortaokulu Mithatpaşa Binasına Taşınıyor

Bir süredir Merzifon gündeminde bulunan Gazi Ortaokulu’nun yıkılarak yerine yeni okul yapılması konusunda açıklama yapan Kaymakam Karaaslan, yeni eğitim öğretim döneminde uygulanacak planlamayı açıkladı.

Karaaslan, öğrenci sayısının azlığı nedeniyle Mithatpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin kapatılacağını belirterek, “Mithatpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci sayısının azlığından dolayı kapatılarak burada yeni eğitim öğretim yılında Gazi Ortaokulu faaliyetini sürdürecek” dedi.

Mithatpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin mağdur edilmeyeceğini ifade eden Karaaslan, okuldaki iki bölümün Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, diğer iki bölümün ise Şehit Dursun Özsaraç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde eğitimlerine devam etmesi yönünde karar alındığını söyledi.

Abide Hatun’da İnşaat Devam Ediyor

İnşaat çalışmaları devam eden Abide Hatun İlk ve Ortaokulu hakkında da bilgi veren Karaaslan, çalışmaların planlanan süreç içerisinde ilerlediğini söyledi.

Karaaslan, “Abide Hatun İlk ve Ortaokulu inşaatı normal sürecinde devam ediyor. Burası da tamamlanınca öğrencilerimiz yenilenen okullarında eğitim ve öğretimlerine devam edecekler” ifadelerini kullandı.

İstiklal İlkokulu İçin İhale Tarihi 8 Eylül

Merzifon’da depreme dayanıksız olduğu tespit edilmesinin ardından binası yıkılan İstiklal İlkokulu için de önemli bir gelişme yaşandı.

Yeni okul binasının yapımı için 8 Eylül tarihinde ihaleye çıkılacağını açıklayan Kaymakam Karaaslan, “Depreme dayanıksız olarak tespit edilen İstiklal İlkokulu binamızı yıkmıştık. Buraya yeni bina yapılması için de 8 Eylül tarihinde ihaleye çıkılıyor. Bu binanın da önümüzdeki eğitim öğretim yılına yetiştirilmesi planlanıyor” dedi.

Kaymakamlık Binası Kesinlikle Yıkılacak

Kaymakam Karaaslan, bir süredir Merzifon kamuoyunun gündeminde bulunan Kaymakamlık binasının geleceğine ilişkin de dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Mevcut binanın yıkılacağını kesin bir dille ifade eden Karaaslan, “Kaymakamlık binamız kesinlikle yıkılacak. Önümüzdeki günlerde Kaymakamlık ve bu binada bulunan diğer birimlerin nerede hizmet vereceği belli olmuş olacak ve bizler de kamuoyuyla paylaşacağız” diye konuştu.

Kaymakamlık ve aynı binada faaliyet gösteren kamu birimlerinin geçici olarak hangi binalarda hizmet vereceğine ilişkin detayların önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

Merzifon’da bir yandan yeni eğitim öğretim yılı hazırlıkları sürerken diğer yandan okul yatırımları ve kamu binalarına yönelik çalışmaların önümüzdeki dönemde ilçenin önemli gündem maddeleri arasında yer alması bekleniyor.

Muhabir: Demet SAĞAN
Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız