Merzifon’da eğitim alanında önemli bir adım daha atıldı. Amasya Üniversitesi Merzifon İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Merzifon İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Merzifon Anadolu İmam Hatip Lisesi arasında, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen “Hikmet Projesi” kapsamında iş birliği protokolü imzalandı. Protokole İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yozgat da katılarak çalışmanın önemini vurguladı.
İmzalanan protokol, öğrencilerin akademik, kültürel ve sosyal gelişimlerini desteklemeyi; üniversite ile lise arasında güçlü bir eğitim köprüsü kurmayı amaçlıyor. Proje kapsamında öğrencilerin düşünme becerileri, değerler eğitimi, akademik yetkinlik ve sosyo-kültürel farkındalıklarının artırılması hedefleniyor. Üniversite akademisyenlerinin bilgi ve deneyimleriyle gençlere katkı sağlaması, lise öğrencilerinin ise daha nitelikli eğitim modelleriyle buluşturulması planlanıyor.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yozgat yaptığı açıklamada, “Eğitimde iş birliğini güçlendirecek bu protokol, öğrencilerimizin hem akademik hem de kültürel gelişimine önemli katkılar sunacak. Kurumlarımızla birlikte ‘Hikmet Projesi’ni en verimli şekilde hayata geçirmeyi amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı. Yozgat ayrıca, üniversite-okul iş birliğinin Merzifon’daki eğitim kalitesini daha da yükselteceğini belirtti.
Proje kapsamında düzenlenecek seminerler, atölyeler, akademik destek programları ve sosyal etkinliklerle öğrencilerin çok yönlü gelişiminin desteklenmesi hedefleniyor. Üniversite ile lise arasında gerçekleşen bu iş birliği, Merzifon’da eğitime verilen değerin ve kurumsal koordinasyonun güçlü bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.
