reklam
reklam
42,2437 %0,23
48,8845 %0,43
5.624,93 % 0,75
105.354,08 %-0.78
Amasya
Kapalı
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM Merzifon’da 60 Umreci Dualarla Kutsal Topraklara Uğurlandı

Merzifon’da 60 Umreci Dualarla Kutsal Topraklara Uğurlandı

Merzifon’da 60 vatandaş, dualar eşliğinde kutsal topraklara uğurlandı. Merzifon İlçe Müftülüğü organizasyonuyla gerçekleştirilen umre yolculama programı, duygu dolu anlara sahne oldu. Detaylar haberimizde...

Merzifon’da Perşembe Pazarı pazar alanında düzenlenen umre uğurlama törenine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Sabahın erken saatlerinde bir araya gelen umreciler, yakınlarıyla vedalaşırken hem heyecan hem de duygusal anlar yaşandı. Merzifon İlçe Müftüsü Sebahattin Kesti tarafından yapılan dua ile 60 kişilik umreci kafilesi, Ankara üzerinden kutsal topraklara hareket etti.

Törende Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, yapılan dualar gökyüzüne yükselirken vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı. Umreciler, hac ve umre ibadetlerinin manevi atmosferini yaşayacak olmanın heyecanını yaşarken, aileleri de gurur ve sevinç dolu bir vedaya tanıklık etti.

Umre yolculama programında konuşan İlçe Müftüsü Sebahattin Kesti, ibadetin önemine vurgu yaparak umrecileri tebrik etti. Kesti, “Umre, gönüllerin arınma yolculuğudur. Rabbim niyetlerinizi, ibadetlerinizi ve dualarınızı kabul eylesin. Kutsal topraklarda ülkemiz, milletimiz ve bütün İslam âlemi için dualarınızı eksik etmeyin.” dedi.

Kesti ayrıca, Merzifon’dan yola çıkan her umreciye hayırlı bir yolculuk dileyerek, “Kutsal topraklara ulaşmak nasip işidir. Bu yolculukta her adımınız bereket, her duanız rahmet olsun.” ifadelerini kullandı.

Törene Merzifon İlçe Müftülüğü personeli, din görevlileri, umrecilerin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Katılımcılar, umrecileri alkışlarla ve “Allah kabul etsin” temennileriyle uğurladı. Bazı vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla umrecilerin arkasından dua ederken, bazıları da yolculuk öncesi hatıra fotoğrafları çekti.

Bu yılki kafilede yer alan umrecilerin çoğu ilk kez kutsal topraklara gidecek olmanın heyecanını yaşadıklarını dile getirdi. Katılımcılardan biri, “Yıllardır hayalini kurduğum bu yolculuk sonunda nasip oldu, Rabbime hamdolsun.” sözleriyle duygularını paylaştı.

Merzifon Perşembe Pazarı alanında gerçekleştirilen uğurlama töreni, hem duygusal hem de manevi bir atmosferde tamamlandı. Dualar eşliğinde otobüslere binen umreciler, yakınlarına el sallayarak yola çıktı.

Merzifon İlçe Müftülüğü yetkilileri, umrecilerin Ankara’dan hava yoluyla Mekke’ye ulaşacaklarını ve 14 günlük ibadet süresince çeşitli kutsal mekanları ziyaret edeceklerini belirtti.

Muhabir: Demet SAĞAN
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *