Etkinlikte konuşan Dernek Başkanı Mustafa Koçak, projenin yalnızca fidan dikmekten ibaret olmadığını vurgulayarak, “Biz sözle değil, kökle konuşuruz. Çam fidanı bizim için sadece toprağa dikilen bir ağaç değil; birlik, bereket ve köylerimizin yarınlarına bırakılan kalıcı bir izdir” ifadelerini kullandı. Her köyde yeşeren bir fidanın, Merzifon genelinde dayanışma ruhunu büyüttüğünü belirten Koçak, üretimin olduğu yerde umudun, birliğin olduğu yerde ise gücün var olduğunu dile getirdi.
Çamlıca Köyü Muhtarı Osman Sağlamer ve köy sakinleri tarafından karşılanan dernek üyeleri, fidanların dağıtımını köylülerle birlikte gerçekleştirdi. Köy halkının etkinliğe gösterdiği ilgi ve destek dikkat çekerken, proje sayesinde çevre bilincinin artırılması ve gelecek nesillere daha yeşil bir miras bırakılması hedefleniyor.
Dernek yetkilileri, “70 Köye 70 Fidan” yolculuğunun farklı köylerde de devam edeceğini belirterek, bu tür çalışmalarla hem doğaya hem de kırsal dayanışmaya katkı sunmayı amaçladıklarını ifade etti. Çamlıca Köyü’nde gerçekleştirilen etkinlik, çevre duyarlılığı ile toplumsal birlikteliği bir araya getiren örnek bir çalışma olarak değerlendirildi.
Dernek Başkanı Koçak, misafirperverliklerinden dolayı Muhtar Osman Sağlamer’e ve Çamlıca Köyü sakinlerine teşekkür ederek, “Birlikte büyüyoruz, birlikte güçleniyoruz” mesajını paylaştı.
