reklam
reklam
38,6047 %0.02
44,0331 %0.36
4.133,74 % -0,01
95.198,00 %0.344
AMASYA
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Amasya
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM MERZİFON’DA 150 KONUTUN HAK SAHİBİ BELLİ OLDU

MERZİFON’DA 150 KONUTUN HAK SAHİBİ BELLİ OLDU

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olan "İlk Evim, İlk İş Yerim Projesi" kapsamında Amasya'da inşa edilecek 1150 konutun hak sahiplerinin belirlenmesi için kura çekimi yapıldı. Kura çekimi sonrasında Merzifon’da inşaa edilecek olan 150 konutun da hak sahibi belli olmuş oldu.

Amasya Spor Salonu'nda düzenlenen kura çekiminde bir konuşma yapan Amasya Valisi Mustafa Masatlı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 13 Eylül'de açıkladığı "İlk Evim, İlk İş Yerim" projesinde ilk kuraların çekildiğini belirtti.

Yapılacak konutların hayırlı olmasını dileyen Masatlı, "'Atalarımızın ahirette iman, dünyada mekan' diye bir sözü vardır. Tabii buradaki mekan, hayatı idamenin asgari şartlarından birine kavuşma anlamındadır. Devletimiz de son 20 yılda TOKİ marifetiyle, mimarisinden mühendisliğine, peyzaj düzenlemelerinden sosyal ve kültürel tesislerine kadar, bu alanda ortaya güzel eserler çıkarmış ve çıkarmaya da devam etmektedir." dedi.

Bu çalışmada en büyük payın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ait olduğunu söyleyen Masatlı, "Bu proje ile ülkemiz genelinde 250 bin sosyal konut inşa edilerek, çok uygun ödeme şartlarında hak sahiplerine teslim edilecektir. Bu büyük proje dahilinde, ilimizde de toplam bin 150 konut inşallah 2 yıl içinde tamamlanarak, sahiplerine teslim edilecektir." diye konuştu.

23 bin 692 başvurunun yapıldığı proje için TOKİ tarafından Amasya merkezde 180, Merzifon'da 150, Suluova'da 251, Taşova'da 100, Gümüşhacıköy'de 100, Ziyaret beldesinde 87, Göynücek'te 125 ve Hamamözü’nde 157 olmak üzere, toplam 1150 konut inşa edilecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *