reklam
reklam
38,7437 %0.27
43,5799 %-0.09
4.130,25 % 0,64
102.619,04 %5.901
AMASYA
00:00:00
Güneş vaktine kalan
Amasya
Açık
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM MEMUR-SEN TORBA YASADAN BEKLENTİLERİNİ AÇIKLADI

MEMUR-SEN TORBA YASADAN BEKLENTİLERİNİ AÇIKLADI

Memur-Sen Amasya Şube Başkanı Kerem Camcı yaptığı basın açıklamasında, “Meclisteki Torba Kanuna; 1. Dereceye yükselen tüm kamu görevlilerine 3600 ek gösterge verilmesi eklenmeli ve memura bayram ikramiyesi unutulmamalıdır” dedi.

Memur-Sen Konfederasyonu olarak, uzun süreli mücadeleler ve kamu görevlilerinin beklentilerini karşılama önceliği ile gerek toplu sözleşme süreçlerinde gerekse sahada çalışma hayatına ilişkin önemli kazanımlara imza atılmasını sağladıklarını söyleyen Amasya Şube Başkanı Kerem Camcı, “Kazanımlarımızı 2022-2023 yıllarını kapsayan 6. Dönem Toplu Sözleşmede de sürdürdük ve kamu görevlilerimize 3600 ek gösterge ve ek göstergelerin düzenlenmesi çalışmasını hayata geçirdik. Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında yürürlüğe giren Ek Gösterge çalışmasında Kanun Teklifi kapsamının genişletilmesi ve eksikliklerin giderilmesi için Meclis aşamasında da diplomasimizi sürdürerek, ek göstergesiz kamu görevlisi kalmamasını ve mevcut unvanların yanında çeşitli unvanların da 3600 ek gösterge düzenlemesinden yararlandırılmalarını sağladık” dedi.

Camcı, yaptığı basın açıklamasının devamında; “Kamuoyunda uzun süredir yankı bulan ve kamu görevlilerimizce yakından takip edilen Torba Kanun bugün TBMM safhasına gelmiş olup içerisinde gerek çalışma hayatına, gerek emeklilik hayatına gerekse yaşadığımız deprem afetinin yaralarını sarmaya yönelik çeşitli yenilikler barındırmaktadır. Torba Kanun heyecanla beklenmeye değecek şekilde kamu görevlilerimiz nezdinde de yankı bulmalı; Torba Kanun’da öncelik verilmesi gereken konu 1. Dereceye gelen tüm kamu görevlilerine 3600 ek göstergenin hayata geçirilmesi olmalıdır.

Diğer taraftan hem toplu sözleşmelerde hem de Kamu Personeli Danışma Kurulları safhalarında ekseriyetle masaya taşıdığımız kamu görevlilerimize bayram ikramiyesi verilmesi hususu da Torba Kanun içerisinde başlıca ele alınması gereken konulardandır. Bu süreçte getirilecek bayram ikramiyesi uygulaması kamu görevlilerimiz için rahatlatıcı nitelikte olacaktır.

Gerek ekonomiye gerek çalışma hayatına gerekse deprem sürecine yönelik atılan adımlarla sosyal devlet olmanın örneğini temsil etmede son derece hassas davranan ve önemli sorunları çözüme kavuşturan devletimiz zorunlu emekliliğin kaldırılması, 1. Dereceye gelen tüm kamu görevlilerine 3600 ek gösterge ve bayram ikramiyesi uygulamalarını Torba Kanun’da ivedilikle gündeme almalıdır. Kamu görevlilerimizin beklentilerini kazanıma dönüştürmek için Meclis sürecinde konunun takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *