reklam
reklam
38,5992 %0.33
43,6545 %0.2
4.018,80 % 0,37
96.160,01 %-0.484
AMASYA
00:00:00
Öğle vaktine kalan
Amasya
Kapalı
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM MAZERETE DAYALI YER DEĞİŞİKLİĞİ TAKVİMİ UZATILMALIDIR

MAZERETE DAYALI YER DEĞİŞİKLİĞİ TAKVİMİ UZATILMALIDIR

Eğitim-Bir-Sen Amasya Şube Başkanı Kerem Camcı yaptığı basın açıklamasında, “Kadroya geçirilecek sözleşmeli öğretmenler için yarıyıl tatili mazerete dayalı yer değişikliği takvimi uzatılmalıdır” dedi.

Camcı, açıklamasının devamında; “Eğitim-Bir-Sen olarak, Millî Eğitim Bakanlığı’na başvuruda bulunarak, 2023 yılı yarıyıl tatili aile birliği, sağlık, can güvenliği mazeretlerine veya engellilik durumuna bağlı yer değişikliği işlemleri başvuru, tercih ve atama takviminin yarıyıl tatilini de kapsayacak şekilde uzatılmasını talep ettik.

Bakanlığa bağlı resmî eğitim kurumlarında görev yapan (652 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin ek 4. maddesi kapsamında sözleşmeli öğretmen olarak görev yapmakta iken ön başvurunun son günü itibarıyla sözleşme gereği üç yıllık çalışma süresini tamamlayıp öğretmen kadrolarına atananlar dâhil olmak üzere) kadrolu öğretmenlerin 2023 yarıyıl tatili aile birliği, sağlık, can güvenliği mazeretlerine veya engellilik durumuna bağlı yer değişikliği işlemleri için duyuru yayımlanmıştır.

Duyuruya göre başvuru işlemleri 06.01.2023 tarihinde, tercihlerin alınması 16.01.2023 tarihinde, atamalar ise 18.01.2023 tarihinde tamamlanmış olacaktır. Ancak TBMM Başkanlığı’na sevk edilen ve bu ay içinde kanunlaşması beklenen kanun tasarısına göre halen 652 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin ek 4. maddesi kapsamında sözleşmeli öğretmen olarak görev yapmakta olanlar, sözleşmeli hizmet sürelerine bakılmaksızın öğretmen kadrolarına atanacaklardır. Bahse konu öğretmenler, bu kanun tasarısıyla aile birliği, sağlık, can güvenliği mazeretlerine veya engellilik durumuna bağlı yer değişikliği işlemleri için başvuru hakkına da sahip olacaklardır.

Bu nedenle, 2023 yılı yarıyıl tatili aile birliği, sağlık, can güvenliği mazeretlerine veya engellilik durumuna bağlı il içi ve iller arası yer değişikliği işlemleri başvuru, tercih ve atama takvimi, yarıyıl tatilini de kapsayacak şekilde uzatılmalıdır” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *