reklam
reklam
38,5992 %0.33
43,6545 %0.2
4.018,80 % 0,37
95.455,84 %-0.547
AMASYA
00:00:00
Yatsı vaktine kalan
Amasya
Parçalı az bulutlu
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM KYK YURDUNDA TATBİKAT YAPILDI

KYK YURDUNDA TATBİKAT YAPILDI

Gümüşhacıköy Kredi Yurtlar Kurumu Öğrenci Yurdunda “Sivil Savunma Alarm ve İkaz Tatbikatı” 122 kişinin katılımıyla düzenlendi.

Gümüşhacıköy Yurt Müdürlüğü 2022 "Tatbikat Yılı"na özel AFAD ekipleriyle koordineli bir şekilde sivil savunma ve ikaz alarm tatbikatı gerçekleştirildi.

Senaryo gereği yurt binasına düşman uçakları tarafından taarruzda bulunacağına ilişkin haber alınması üzerine 112 sağlık ekipleri, itfaiye ve AFAD ekipleri ve emniyet güçlerine karargah amiri tarafından bilgi verilerek yurda intikal etmeleri sağlandı. Tehlike geçene kadar yurdun önünde bekletildi.

Sarı ikaz alarmı ile öğrenciler odalarının perdelerini kapatarak çıkışa hazır bir şekilde bekledi. Karargah Amirinin "Görevliler görev yerlerine"  anonsu ile ekipler görev yerlerine dağıldı.

Kırmızı alarm ile birlikte ekiplerin yardımlarıyla öğrenci odaları, yemekhane, mescit gibi öğrencilerin bulunduğu alanlar boşaltılıp sığınaklara inildi.

  Sığınaklarda Sığınak Amiri öğrencileri karşılayarak sığınağa yerleşmelerini sağlandı.

Senaryo gereği sığınakta fenalaşan 2 öğrenciye yurtta kurulan ilk yardım ekiplerince ilk yardım yapıldı.

Karargah Amirinin "tehlike geçmiştir" anonsu ile Sığınak Amiri öncülüğünde Sığınak boşaltılarak, fenalaşan öğrenciler ambulansa ulaştırıldı.

Tatbikatta Gümüşhacıköy İlçe Spor Müdürü Necmi Kılıç, KYK Müdürü Murat Duzcu,  Gümüşhacıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Ekipleri, 112 Ekipleri, Gümüşhacıköy Belediyesi itfaiye ekipleri ve AFAD ekipleri hazır bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *