reklam
reklam
40,9920 %0,80
48,0364 %0,92
4.443,92 % 1,11
116.860,49 %3.997
AMASYA
00:00:00
Güneş vaktine kalan
Amasya
Açık
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM Kuru sıkı silahla kuyumcu soymaya kalktı, baltayı taşa vurdu

Kuru sıkı silahla kuyumcu soymaya kalktı, baltayı taşa vurdu

Karabük’te elinde inşaat eldiveni ve maskeli bir kişi, kuru sıkı tabanca ile kuyumcu dükkanını soymaya çalışırken, baltayı sert taşa vurdu. Kuyumcunun silah çekmesiyle panikle yere yatan soyguncu, komşu esnaflarında gelmesiyle adeta meydan dayağı yedi. 
Olay, kent merkezinde Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerinde bulunan bir iş hanındaki kuyumcu dükkanında meydana geldi. Elinde inşaat eldiveni, yüzünde maskeli olan Murat G. (48) isimli şüpheli, yanındaki kuru sıkı silahı çıkartıp iş yerine girerek soygun girişiminde bulundu. Bu sırada kuyumcu çalışanı Sedat Orhan’a silahı uzatarak cebinden çıkarttığı poşete altınları doldurmasını isteyen Murat G.’ye dükkanın üst katında oturan işyeri sahibi Mustafa Diktepe inerek üzerindeki silahı çekerek şüpheliye doğrultmasıyla, bir anda kendini yere attı. Kuyumcu Mustafa Diktepe ve çalışanı soyguncuyu derbest ederek elindeki silahı alırken, soygun girişimini görerek dükkana gelen komşu esnaflarında müdahalesi ile soyguncu adeta meydan dayağına maruz kaldı. Dakikalarca yerde dayak yiyen soyguncuyu ise kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri kurtardı. Yaşananlar ise kuyumcunun güvenlik kamerasına ise saniye saniye yansıdı.
"Burası benim ekmek teknem ve kırmızı çizgim"
Yaşadıklarını anları anlatan kuyumcu Mustafa Diktepe, dükkanında eşi, yeğeni ve kardeşi ile birlikte çalıştığını ifade ederek, "Burası benim ekmek teknem ve ailem. Silahı gördü mü, bende silah çekince o arada zaten onu etkisiz hale getirdik. Burası bizim ekmek teknemiz. Ben burada eşimle yeğenimle e kardeşimle çalışıyorum. Hem ekmek teknem hem de ailem. Burası bizim kırmızı çizgimiz. Yani burada bizim başımıza ne geliyorsa bizim kaderimiz yani. Kim hangi niyetle gelirse karşılığını alır. Kötü niyetle geldi. Böyle olmasaydı, yaşanmasaydı. Allah hiçbir esnaf arkadaşımızı da yaşatmasın, göster misin. Kötü bir şey. Ama en azından emniyetimiz hemen iki dakika içinde müdahale etti. Bize bile fırsat vermediler desem yeridir. Koşa koşa gelmişler Çok sağ olsunlar. Butondan önce zaten koşa koşa çıkmışlar ihbarı alınca. Emniyetimizden de, müdürümüzden de Allah razı olsun" diye konuştu.

KAYNAK: İHA
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *