Amasya İl Genel Meclisi Ağustos 2022 ayı üçüncü birleşimini Zeki Erarslan başkanlığında İl Özel İdare Genel Sekreteri Erdin Acar ve Meclis üyelerinin katılımı ile gerçekleşti.
Başkan Zeki Erarslan, “Toplantıda oy birliği ile aldığımız kararların Meclis Üyeleri ile ne kadar birlik ve beraberlik içerisinde çalıştığımızı gösteriyor. Ağustos ayı toplantılarının ülkemize ve Amasya’mıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Aşağıdaki gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.
Gündem Maddeleri :
Mülkiyeti İdaremize ait ilimiz Taşova İlçesi Alpaslan, Belevi, Boraboy, Destek, Esençay, Tekke, Uluköy ve Yerkozlu köylerinde bulunan taşınmazların nitelikleri ‘arsa, tarla, bahçe’ olup, imar planı ve uydu görüntüsü incelendiğinde yolda kaldığından taşınmazların niteliklerinin yol olarak tescil edilmesi ile ilgili teklifi görüşüldü ve İmar Bayındırlık Komisyonu ile İnceleme Araştırma Komisyonuna sevki oy birliği ile kabul edildi.
Mülkiyeti İlÖzel İdaresine ait Gümüşhacıköy İlçesi Artıkabat mahallesi tapunun 17ada 22 parselde 3517,00 m2’lik taşınmazda krokide belirtilen “A” harfi ile gösterilen yerin imar yolu, “B” ile gösterilen yerin park alanına isabet ettiğinden söz konusu kısımların Gümüşhacıköy Belediyesine bedelsiz olarak terk edilmesine ilişkin teklif görüşüldü ve Plan Bütçe ve İmar ve Bayındırlık Komisyonuna sevki oy birliği ile kabul edildi.
İl Genel Meclis Üyeleri Mustafa Kürkçü, Hasan Basri İnan, Recep Şen’in müşterek imzalarıyla Meclis Başkanlığına verilen 03.06.2022 tarihli yazılı önerge doğrultusunda; Amasya ili Suluova İlçesi Eğribük Köyü Erikli mezrası köy içi ağır kış şartları sonucu asfaltı kullanılamazhale geldiğinden yerin incelenerek gerekli işlemlerin yapılması ile ilgili Plan Bütçe ile Yol ve Ulaşım Hizmetler Komisyonlarınca müşterek tanzim edilen 29.06.2022 tarih ve 8 sayılı rapor görüşüldü ve oy birliği ile kabul edildi.
İl Genel Meclis Üyeleri Cahit Çelik ve Ömer Altunay’ın müşterek imzalarıyla Meclis Başkanlığına verilen 03.06.2022 tarihli yazılı önerge doğrultusunda; Gümüşhacıköy Koltuk Köyünde çıkan yangın sonucunda ahırı ve hayvanı yanan vatandaşın enkazının kaldırılması ve evinin yanına ulaşım sağlanması için araç ve gereç desteği olunması ile ilgili Plan Bütçe ile Köy İşleri Komisyonlarınca müşterek tanzim edilen 29.06.2022 tarih ve 2 sayılı rapor görüşüldü ve oy birliği ile kabul edildi.
İl Genel Meclis Üyeleri Mesut Ünal, Deniz Sümer, Ahmet Öz ve Mustafa Kürkçü’nün müşterek imzalarıyla Meclis Başkanlığına verilen 03.06.2022 tarihli yazılı önerge doğrultusunda; ilimiz genelinde yoğun yağmur ve dolu yağışından dolayı zarar gören çiftçilerimize destek olmak amacı ile zarar gören arazi ve yollarının bozulan kısımların onarılması ile ilgili Plan Bütçe ile Tarım Orman ve Hayvancılık Komisyonlarınca müşterek tanzim edilen 29.06.2022 tarih ve 2 sayılı rapor görüşüldü ve oy birliği ile kabul edildi.
Daha sonra İl Genel Meclis Başkanlığına verilen 6 adet önerge önce gündem maddesine alındı ve müteakiben ilgili komisyonlara sevki oybirliği ile kabul edildi.