Merzifon Gençleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Koçak, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 104. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, vatan sevgisinin yalnızca sözlerle değil, emek ve hizmetle gösterilmesi gerektiğini vurguladı. Koçak, dernek olarak 70 köy ve 20 mahallede toprakla buluşturdukları fidanların gelecek nesillere bırakılan anlamlı birer iz olduğunu ifade etti.
“30 Ağustos Tarihe Vurulmuş Bir Mühürdür”
30 Ağustos’un Türk milletinin bağımsızlık iradesinin en önemli sembollerinden biri olduğunu belirten Mustafa Koçak, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“30 Ağustos; bir milletin vatanına, bayrağına ve istiklaline hangi şartta olursa olsun sahip çıkacağının tarihe vurulmuş mührüdür.”
Koçak, bu topraklara duydukları sevginin yalnızca sözlerle sınırlı olmadığını belirterek, çalışmalarını hizmet ve gelecek nesillere bırakılacak kalıcı eserler anlayışıyla sürdürdüklerini kaydetti.
70 Köy ve 20 Mahallede Geleceğe İz
Merzifon Gençleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin fidan dikim çalışmalarına da dikkat çeken Koçak, “70 köyümüzde, 20 mahallemizde toprakla buluşturduğumuz her fidan; vatan sevgimizin, milli ve manevi değerlerimize bağlılığımızın, çocuklarımıza daha güzel bir memleket bırakma inancımızın küçük ama anlamlı bir nişanesidir” dedi.
Bugün dikilen fidanların gelecek yıllarda büyüyerek yeni nesillere ulaşacağını ifade eden Koçak, kökü sağlam olan her şeyin zamanı geldiğinde büyüyüp dallanacağını ve nesiller boyunca nice güzel hikâyelere ev sahipliği yapacağını dile getirdi.
“Derdimiz Yarını da Düşünmek”
Dernek olarak yalnızca bugüne değil geleceğe yönelik çalışmalar gerçekleştirmeyi önemsediklerini vurgulayan Mustafa Koçak, amaçlarının Merzifon’a ve memlekete kalıcı izler bırakmak olduğunu belirtti.
Koçak, “Bizim derdimiz bugünü değil, yarını da düşünmek; ardımızdan yalnızca sözler değil, bu memlekete yakışan kalıcı izler bırakabilmektir” ifadelerini kullandı.
Atatürk ve Milli Mücadele Kahramanlarını Andı
Mustafa Koçak, 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajının sonunda başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Milli Mücadele’nin tüm kahramanlarını rahmet, minnet ve şükranla andı.
Koçak, “Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu aziz vatanı bizlere emanet eden tüm kahramanlarımızı rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun” dedi.
Mesajını “Kökümüz bu topraklarda, inancımız bu millette, gözümüz daima yarınlarda…” sözleriyle tamamlayan Koçak, 30 Ağustos’un taşıdığı bağımsızlık ruhunun gelecek nesillere aktarılmasının önemine dikkat çekti.
