reklam
reklam
38,4670 %-0.06
43,6545 %-0.22
3.994,93 % -1,85
95.049,99 %0.537
AMASYA
00:00:00
Öğle vaktine kalan
Amasya
Kapalı
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM KIRLANGIÇ, 2021 YILINI DEĞERLENDİRDİ

KIRLANGIÇ, 2021 YILINI DEĞERLENDİRDİ

Amasya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kırlangıç basın mensuplarına 2021 yılını değerlendirdi.
Basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelen Başkan Kırlangıç, “ Pandemi şartları gereği uzun bir aradan sonra yeniden bir araya geldik.
2020 Mart ayında başlayan ve hala devam eden pandemi sürecinin gölgesinde zor bir yılı daha geride bıraktık.
Pandeminin ekonomiye kötü etkilerinin yanı sıra yılın sonunda döviz kurlarında yaşanan hareketlilik, Ürün fiyatlarındaki ani yükselişler tüm sektörleri olumsuz etkilemiş, ekonomik gidişatı da büyük ölçüde zora sokmuştur.
Tüm bu zorluklara, olumsuzluklara rağmen kentimizde faaliyet gösteren iş insanlarımızın haklarını korumak adına elimizden gelen tüm gayreti gösterdik.  Yönetim Kurulu Başkanı olarak ben ve yönetimimizdeki tüm arkadaşlarımız pandemi döneminde bire bir görüşmeler yaparak yaklaşık 500 üyenin sektör sorunlarını dinledik, not ettik.
Tespit edilen tüm sorunları, üyelerimizden gelen tüm talepleri raporlar haline getirdik. Ticaret ve Sanayi Odalarının ana amaçlarından biri olan lobicilik konusunda üyelerimizin her talebine cevap verebilmek adına her kademeden, devletin her kurumunun kapısını çaldık.  Cumhurbaşkanlığımız nezdinde gerçekleşen TOBB Sanayi ve Ekonomi Şûrası'nda Karadeniz Bölge temsilcisi olarak, bölgemizin sorunlarını Cumhurbaşkanımıza bizzat iletme imkanı bulduk.
TOBB Konsey Toplantısında Hazine ve Maliye Bakanımız'a sorunları doğrudan ilettik. Çok şükür ki bu taleplerimizin neredeyse tamamına olumlu dönüşler aldık. Lojistikten, otomotive, hizmetten, inşaata, tarımdan finansa, sağlıktan ulaşıma tüm sektörlerde, gümrüklemeden ihracata tüm konularda yapmış olduğumuz girişimlerin çoğu
Cumhurbaşkanımızın pandemi döneminde açıkladığı ekonomi destek paketinde yer aldı.
Özellikle böylesi zor bir dönemde üyelerimizin finansmana erişiminde güçlük yaşamaması için odamız kaynaklarını kullanarak  toplamda 4 kez,  pandemi döneminde 2 kez Nefes Kredisi programı başlattık.  35 milyon TL'lik kredi hacmi ile Karadeniz Bölgesi'nde en yüksek destek veren Odalardan biri olduk.  Her zaman üyelerimizin gören gözü ve sesi olmaya çalıştık.  TOBB nezdinde düzenlenen Konsey Toplantıları,  Bölge Toplantıları, Gümrük Turizm İşletmeleri toplantıları gibi ulusal ve bölgesel tüm toplantılarda bulunarak,  üyelerimizin sorunları ve çözüm önerilerinin ilgili mercilere doğrudan aktarılmasını sağladık.  Bu toplantıların yanı sıra, ulusal ve bölgesel yayın yapan televizyon kanallarında, sosyal medya platformlarında ve bunlar gibi medyanın her mecrasında yer aldık.
(Bloomberg, Ulusal TV, ATV, Beyaz TV, Bengütürk gibi kanallarda, Dünya Gazetesi, Sabah gazetesi, Hürriyet gibi gazetelerde yaptığımız röportajlarla her zaman üyelerimizin sesi olmaya çalıştık.)  Oda yönetiminden teşkil ettiğimiz heyetlerle, ilimizin ticaret ve sanayi odalarının başkanlarından teşkil ettiğimiz heyetlerle ve üyelerimizi de arkamıza alarak TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu'na, ilgili bakanlarımıza, Amasya Milletvekillerimize defahatle ziyaretler gerçekleştirdik.  Bu ziyaretlerimizle hem ilimizin hem de üyelerimizin önemli kazanımlar elde etmesini sağladık.  Üyemiz olan iş insanlarının basit işler için bile çevre illere gidip gelmesinin önüne geçebilmek için Gümrük Müdürlüğü ve TSE İl Temsilciliği gibi kurumları Amasya'mıza kazandırdık.  TOBB'un 18 ile yapacağı okul projeleri duyurusundan sonra yaptığımız girişimlerle, bu 18 okuldan bir tanesinin şehrimizde yapılmasına öncülük ederek, Amasya'mıza 24 derslikli bir okul kazandırdık.  Kaba inşaatı tamamlanan okulumuz önümüzdeki eğitim öğretim döneminde hizmete açılacaktır. Ayrıca; Medikal sektöründe faaliyet gösteren firmalarımızın kamu alacaklarının geciken tahsilleri konusunda yaptığımız girişimlerin ardından, müjdeli haberi Hazine ve Maliye Bakanımızdan aldık.
Bu haber ile birlikte ödemeler başlatılmış olup, medikal sektöründe faaliyet gösteren üyelerimiz rahat bir nefes alacaktır. Kentimize mal olmuş, kentimizin simgesi haline gelmiş olan altı önemli ürünün Coğrafi İşaret Başvurusunu yaptık.  (Amasya Burmalı Çöreği, Amasya Semaveri, Hünnap, Hünnap Pekmezi, Yassıçal Çuha Dokuması ve Gediksaray Dokuması)  Bu sayede bu ürünlerin ulusal ve uluslararası pazara açılabilmesini ve ticari değerinin yükseltilmesini sağlamayı planlıyoruz.  Diğer taraftan hali hazırda tescilli olan Amasya Çiçek Bamyasının AB nezdinde de tescillenmesi adına AB Coğrafi İşaret başvuru çalışmalarını başlatmış bulunmaktayız. Bununla birlikte; Taşova ilçemizin yıllardır hayali olan Organize Sanayi Bölgesini gerçeğe dönüştürdük.  Türkiye'nin en hızlı kurulan Organize Sanayi Bölgesi oldu. 790 dönümlük arazinin üzerine, 60 parsel olarak tesis edilecek olan karma organize sanayi bölgemizin kent ekonomisine önemli katkılar sağlayacağına ve en önemlisi Taşova ilçemizde dışarıya verdiğimiz göçün önüne geçeceğine, hatta tersine göç dalgasının başlatılabileceğine inanıyoruz.  İlimizde bulunan organize sanayi bölgeleri Valimizin gelmesiyle ivme kazandı. Bu ivme ileriki dönemde ilimizin istihdamına ve ihracatına katkı sağlayacaktır.
Ayrıca organize sanayi bölgelerimizin genişleme çalışmaları tamamlandıktan sonra bölgemizin ve ülkemizin önemli bir üretim merkezi olacağız. Bununla birlikte;Üyelerimizin dış ticaret potansiyellerini gerçeğe çevirmek ve ihracatçı üyelerimizin kapasitelerini arttırmak için de çalışmalarımız her dönem oldu ve olmaya devam edecek.
Bu anlamda 2021 yılı içerisinde Ticaret Bakanlığı  Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Amasya Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile İhracat Destek Ofisi'ni ilimize ve üyelerimize kazandırdık.  Diğer taraftan ihracatçı üyelerimizi, yurt dışından gelen heyetlerle bir araya getirdik.  Yurt dışındaki fuar ve organizasyonlara erişimlerini sağladık.
Doğrudan iş görüşmeleri yapmalarını sağladık, dış ticaret kapasitelerini artırmaya yönelik çalışmalar gerçekleştirdik.
Tüm bu çalışmaları yürütürken her zaman kucaklayıcı ve birleştirici olmaya özen gösterdik.
Hiçbir zaman görüş ayrımı yapmadan üyelerimizin menfaatinin olduğuna inandığımız herkesle kucaklaştık. Tüm görüşleri içinde barındıran bir sivil toplum kuruluşu olarak tüm siyasi partiler ile görüş alışverişi ve istişarelerde bulunduk.  Peygamber Efendimizin'in “Birlikte rahmet ve bereket, ayrılıkta azap vardır.” sözünü düstur edindik.
Güçlü üye güçlü oda misyonuyla hareket ettik. Amasya ile ilgili her konuda elimizi taşın altına koymaktan çekinmedik.
Biz bu şehre aşığız dedik. Bu şehir için aşkla çalışmaya devam edeceğiz. Biz çok çalışmamızın hep karşılığını aldık. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren yaptığımız etkin çalışmalar, gösterdiğimiz gayretler ve verdiğimiz hizmetler sonucunda; TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu 'nun teveccühü, diğer oda başkanlarının desteği ile Amasya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı olarak şahsıma; TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey üyeliği ve TOBB'un en büyük iştiraki olan Gümrük ve Ticaret İşletmeleri Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Üyeliği gibi önemli görevler tevdi edildi. Ben bu görevleri Amasya iş dünyasının temsilcisi olarak yürütüyorum.  Bu sayede temas edebileceğimiz alan ve sahip olduğumuz lobicilik gücü de günden güne artmakta, üyelerimizin menfaatlerinin korunması noktasında çalışma ve etki alanımız genişlemektedir.” diye konuştu.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *