Amasya Gümüşhacıköy Kaymakamı Sayın Büşra Güneş, Amasya İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Abdullah Sarıçiçek’i makamında ziyaret etti. Gerçekleştirilen nezaket ziyaretinde, afet yönetimi, kurumlar arası iş birliği ve ilçede yürütülen çalışmalar hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.
Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette, Gümüşhacıköy’de afetlere hazırlık çalışmaları, eğitim faaliyetleri, gönüllü organizasyonlar ve kriz anında koordinasyon süreçleri gibi konular ele alındı. İl Müdürü Abdullah Sarıçiçek, AFAD’ın hem il genelinde hem de ilçelerde yürüttüğü projeler hakkında bilgi vererek, Gümüşhacıköy’de devam eden ve planlanan faaliyetler konusunda da bilgilendirmelerde bulundu.
Ziyarette, afetlere karşı hazırlıklı olmanın ve müdahale süreçlerinde hızlı koordinasyon sağlamanın, kurumlar arası güçlü iletişimle mümkün olacağı vurgulandı. Özellikle eğitim, tatbikat ve halkı bilinçlendirme çalışmaları konusunda iş birliğinin artırılması gerektiği dile getirildi. Kaymakam Güneş de, Gümüşhacıköy Kaymakamlığı olarak AFAD’ın çalışmalarını desteklediklerini belirterek, vatandaşların afetlere karşı bilinçlendirilmesi ve hazırlıklı hale getirilmesi konusunda üzerlerine düşeni yapmaya devam edeceklerini ifade etti.
Amasya İl AFAD Müdürlüğü, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Gümüşhacıköy Kaymakamı Sayın Büşra Güneş’in İl Müdürümüz Abdullah Sarıçiçek’e gerçekleştirdiği nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederiz. Bu tür ziyaretler, kurumlar arası dayanışmayı güçlendirmekte ve afetlere hazırlık süreçlerinde ortak hareket etme anlayışını pekiştirmektedir.”