Diyanet-Sen Merzifon İlçe Başkanı Hüseyin Kayıkcı yaptığı basın açıklamasında, “Peygamber Efendimiz (s.a.v) "Sizin en hayırlınız hanımlarına karşı en hayırlı olanlarınızdır." Buyurmuştur” dedi.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla açıklamalarda bulunan Diyanet-Sen Merzifon İlçe Başkanı Hüseyin Kayıkcı, “Yüce Allah kadını ve erkeği, dünya hayatının zorluklarını da güzelliklerini de paylaşmak için yanyana var etmiş, imtihanı başarıyla verebilmek için birbirlerine yardımcı olmalarını istemiştir.
Zira Rabbimiz insanları aynı özden yarattığını (Nisa 4/1) ve "yeryüzünün halifeleri" kıldığını (Neml, 27/62) söylerken cinsiyetten bahsetmemek te, erkek ve kadının aynı onur ve değere sahip olduğunu bildirmektedir.
"Kadınlar erkeklerle birlikte bir bütünü tamamlayan diğer yarıdır." (Ebu Davud, Taharet, 94) buyuran Peygamber Efendimiz de kadın ve erkeği bütünleştirmiş, kaynaştırmış ve insan bütününün birer yarısı ilan etmiştir. Her vesileyle kadınların saygınlığına dikkat çekmiş ve hakları konusunda uyarmıştır. Kadınların eğitimi ile özel olarak ilgilenmiş, fikirlerine değer verip dinlemiş, davetlerine icaber etmiştir.
Kur'an ve Sünnet'in kadın konusundaki öğretilerinden hareketle kadın saygın bir bireydir.
İslamiyetten önce kız çocuklarını diri diri toprağa gömen bir cehalet vardı. Kadınları köle ve cinsellik olarak görürlerdi. İslamiyetin doğuşuyla birlikte kadına değer verildi.
Peygamber Efendimiz Veda hutbesinde şöyle buyurmuştur:
"Ey İnsanlar! Kadınların haklarına riayet etmenizi ve bu hususta Allah`tan korkmanızı tavsiye ederim. Siz kadınları Allah`ın bir emaneti olarak aldınız. Onların namuslarını ve ismetlerini Allah adına söz vererek helal edindiniz. Sizin kadınlar üzerindeki hakkınız; onların, aile şerefini korumaları ve evlerinizi sizin hoşlanmadığınız hiç kimseye açmamalarıdır."
Kadın annedir, Cennet vesilesidir. Her zaman değerli kılınmalıdır. Kadın cinayetlerinin olmadığı bir dünya diliyorum” ifadelerini kullandı.