Tokat’ta iki gündür etkili olan yağışlar, kentte olumsuzluklara yol açtı. Topçam Mahallesi Yazıcıoğlu Caddesi’nde bulunan Yeni Hayat Evleri Sitesi’nde istinat duvarı büyük bir gürültüyle çöktü.
Edinilen bilgilere göre, yoğun yağış sonrası zemin yapısının zayıflaması sonucu istinat duvarı aniden yıkıldı. Duvarın çökmesiyle birlikte park halinde bulunan bir araç sürüklenerek zarar gördü.
Olayın ardından yapılan ihbar üzerine bölgeye AFAD, itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alarak alanı şeritlerle kapatırken, AFAD ekipleri bölgede inceleme ve çalışma başlattı.
Yaşanan çökme anı, site sakinleri tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntülerde istinat duvarının bir anda yıkıldığı ve çevrede panik yaşandığı görüldü.
Yaklaşık 5 yıl önce inşa edildiği belirtilen istinat duvarının zayıf yapıda olduğu iddiaları dikkat çekerken, olayla ilgili inceleme başlatıldığı öğrenildi.






