Cumhuriyet Halk Partisi 24. Dönem Amasya Milletvekili Ramis Topal, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla gazetemize açıklamada bulundu.
Açıklamasına iktidarı eleştirerek başlayan 24. Dönem Amasya Milletvekili Ramis Topal, “Zorlu pandemi koşullarında canını hiçe sayarak fedakarca görevini yerine getiren sağlık emekçilerimize iktidar teşekkür ederken ‘Hakkınızı ödeyemeyiz’ demişti, biz minnet duygusu olarak söylediklerini düşünürken o söz hakikatin tam kendisiymiş. Dediklerini yaptılar, sağlıkçılarımızın haklarını ödemediler” dedi.
Sağlıkçıları aldıkları ücret ve döner sermaye paylarının düşürüldüğünü, çoğu sağlık emekçisinin açlık sınırının az üstünde bir maaşa mahkum edildiğini söyleyen CHP Amasya 24. Dönem Milletvekili Ramis Topal, “Sağlıkçılarımızın; Aldıkları ücret ve döner sermaye payları düşürüldü, çoğu sağlık emekçimiz açlık sınırının az üstünde bir maaşa mahkum bırakıldı.
Performansa bağlı çalışma koşulları ve 5 dakikada hasta tedavisi sınırlaması getirildi, muayene tanı teşhis ve tedavi süreci sağlıklı yapılamıyor.
Sağlıkta şiddet yasası onaylanmadı, şiddet uygulayanlara cezai yaptırımlar yetersiz olduğu için sağlıkçılarımız halen şiddet görmeye devam ediyor” dedi.
Topal, yaptığı açıklamanın devamında; “Tüm bu olanlara rağmen mesleğini ülkesinde, Türk halkına hizmet ederek icra etmek isteyen hekimlerimize ‘giderlerse gitsinler’ diyecek kadar aymazlık içinde olanlara Şeyh Edebali’nin sözünü hatırlatmak isterim ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’.
Bu duygu ve düşüncelerle; 14-15 Mart tarihlerinde uğradıkları haksız ve adaletsiz muamelelere ses yükseltmek için gerçekleştirecekleri grevi destekliyor, İnsan sağlığı için var gücüyle çalışan, evinden, eşinden, çocuklarından ödün verip görevinden ödün vermeyen, bütün zorluklara rağmen yüreğindeki meslek aşkıyla tüm engelleri aşan sağlık emekçilerimizin Tıp Bayramını kutluyorum” ifadelerine yer verdi.