reklam
reklam
38,5992 %0.33
43,6545 %0.2
4.018,80 % 0,37
95.890,20 %-0.571
AMASYA
00:00:00
Öğle vaktine kalan
Amasya
Açık
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM İMZALARI BUGÜN TBMM’NE SUNACAĞIZ

İMZALARI BUGÜN TBMM’NE SUNACAĞIZ

Eğitim-Sen Amasya Şube Başkanı Mustafa Ölgün, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun iptal edilmesi için topladıkları imzaları bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunacaklarını söyledi.

Ölgün, açıklamasında, “Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun iptal edilmesi için başlattığımız kampanyada toplanan imzaları sunmak için TBMM Çankaya Kapısı’nda toplandık. Ancak Meclis Başkanı Mustafa Şentop’un, “özel oturum” ve ‘Yeni Yasama Yılı’nın açılışı gerekçesiyle Meclis’e girişi yasaklaması nedeniyle, topladığımız imzaları Meclis’e sunamadık. Meclis önünde açıklama yapmamızın polis tarafından engellenmesi nedeniyle, konuyla ilgili açıklamamızı Madenci Anıtı önünde yaptık” dedi.

Eğitim-Sen Amasya Şube Başkanı Mustafa Ölgün açıklamasının devamında, “Elimizde yanlış bir yasa var. Eğitim hayatını çok olumsuz etkileyecek. Eğitimde niteliği düşürecek. Çalışma barışını bozacak. Öğretmenleri bir hiyerarşiye tabi tutacak. Öğretmenler ve tüm eğitim emekçileri arasında eşitsizlikleri derinleştirecek bir yasa var. Yasanın birinci sorunu, yeniden bir liyakatsizliğin önünü açmaktır. Aday öğretmenler için merkezi sınav ortadan kaldırılmıştır. Aday öğretmenlerin değerlendirmesini, keyfiyete açık bir biçimde ve liyakat dışı yaklaşımlara açık olarak il değerlendirme kurullarına bıraktılar. Bu şu anlama geliyor. Genç öğretmenlerin içinden kendilerine yakın olanları seçmeye çalışarak, bir yasal kayırmacılığın, bir yandaşlığın önü yeniden açılmış olacak. İkincisi, kariyer basamakları. Öğretmenlerimiz yoksulluk sınırının altında yaşamlarını sürdürmek zorundalar. İstanbul’da, Ankara’da, İzmir’de kiralar 7-8 binlere ulaşmışken hayatlarını sürdürmeye çalışıyor öğretmenlerimiz. Kapsamlı, bütünsel, uluslararası bir yasaya ihtiyaç var. Eğitimin gerçek sorunlarını gören bir yasaya ihtiyaç var. Bunun iptal edilip yerine yeni, eğitim sendikalarının tamamının katılımına izin veren, öğretmenler odasında konuşulmuş, tartışılmış bir yasanın TBMM’den geçirilmesini talep ediyoruz.” diyen Kurul, 15 Ekim Ankara Tandoğan Mitingi’ne katılma çağrısı yaptı” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *