reklam
reklam
38,6130 %0.11
43,7502 %0.03
4.181,41 % 1,14
94.153,99 %-0.116
AMASYA
00:00:00
Öğle vaktine kalan
Amasya
Açık
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM HİTİT ÜNİVERSİTESİ İLE SİLVERLİNE ARASINDAKİ İŞ BİRLİĞİ HAYATA GEÇİRİLİYOR

HİTİT ÜNİVERSİTESİ İLE SİLVERLİNE ARASINDAKİ İŞ BİRLİĞİ HAYATA GEÇİRİLİYOR

Makine ve İmalat Teknolojileri alanında ihtisaslaşan tek üniversite olarak çalışmalarını yürüten Hitit Üniversitesi, dünyanın sayılı üretici markalarından olan ve bölge ekonomisi ve istihdamına büyük katkı sağlayan Merzifon Organize Sanayi’nin lokomotif firmalarından Silverline arasında örnek bir işbirliği hayata geçirdi.

Bilginin yaratıcı gücüyle sanayinin üretim gücünün birleştirilerek sürdürülen çalışmalar kapsamında, bölgemize ve ülkemize önemli katma değer sağlayacak nitelikteki araştırma-geliştirme ve ürün-geliştirme projeleri yer alıyor.

Çalışmaların merkez üssü olarak Hitit Üniversitesi Bilimsel Teknik Uygulama ve Araştırma Merkezi (HÜBTUAM) ile Teknoloji Transfer Ofisi ve ihtisaslaşma laboratuvarları konumlandırılmış durumda.

İKİLİ GÖRÜŞMELER SONRASINDA SİLVERLİNE HEYETİ HİTİT’TE AĞIRLANDI

Amasya Merzifon’da 103 bin m² alanda 1.350 kişilik iş gücü ile bölge ekonomisi ve istihdamına büyük

katkı sağlayan  Silverline’ın Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Alış’ın da yer aldığı 35 kişilik teknik heyet, Hitit Üniversitesini ziyaret ederek laboratuvarlar ve ofisler hakkında detaylı bilgiler aldılar.

Hüseyin Alış: “Üniversitelerdeki bilgi birikimi, yetişmiş insan gücü ve araştırma potansiyeli ile sanayinin deneyimi ve finansal gücünü birleştirmek büyük önem taşıyor”

Üniversitelerdeki bilgi birikimi, yetişmiş insan gücü ve araştırma potansiyeli ile sanayinin deneyimi ve finansal gücünü birleştirmenin büyük önem taşıdığının altını çizen Silverline Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Alış, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Teknik heyetimizle birlikte Hitit Üniversitesi Bilimsel Teknik Uygulama ve Araştırma Merkezine gerçekleştirdiğimiz ziyaretimizle üniversite sanayi iş birliğini geliştirmek adına güzel bir adım attık. Hitit Üniversitesinin sıcak yaklaşımı için Rektör Prof. Dr. Ali Osman Öztürk’e, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam’a, HÜBTUAM Müdürü Prof. Dr. İrfan Kurtbaş’a ve üniversitenin kıymetli yetkililerine çok teşekkür ediyorum. Bu iş birlikleri sanayilerin teknolojik açıdan yeterli bilgiye sahip olması ve üniversitelerin sanayinin ihtiyaç duyduğu alanlara yönelmesi açısından çok önem taşıyor. Silverline olarak üniversitedeki bilimsel potansiyeli, sanayiye aktararak ekonomik değere dönüşmesine katkıda bulunmak istiyoruz. Bu tür iş birliklerinin üretim sistemi, Ar-Ge, inovasyon çalışmaları ve ürün geliştirme açısından da bizlere katkı sunacağını biliyoruz. Aynı zamanda sanayideki deneyimimizi ve gücümüzü üniversite öğrencilerine aktararak kendilerini geliştirmelerine, teorik alt yapısını uygulama ile bütünleştirmesine yardımcı olmak ve onlara istihdam yaratmak istiyoruz. Önümüzdeki dönemde de sık sık üniversite ziyaretleri gerçekleştirerek geliştirdiğimiz üniversite sanayi iş birliğini her geçen gün artırmak istiyoruz.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Öztürk: “Çorum’a, bölgeye ve ülkeye katma değer sağlayacak önemli projeleri hayata geçirmeyi gerçek manada önemsiyoruz”

Hitit Üniversitesi olarak Çorum’a, bölgeye ve ülkeye katma değer sağlayacak önemli projeleri hayata geçirmeyi gerçek manada önemsediklerini ifade eden Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, “Bu noktada yeni yapılanmaları hayata geçirdik ve 3. nesil üniversite olma yolunda önemli adımlar attık. Bunlardan en önemlisi ise Çorum’un, Hitit Üniversitesinin ve bölgenin önünü açacağına inandığımız bir girişim olan Türkiye’de, “Makine ve İmalat Teknolojileri” alanında ihtisaslaşan tek üniversite olmamızdır.” dedi.

Girişimcilik ekosistemini tabana yayarak yerlilik ve millilik bilinciyle ihtisaslaşma alanı kapsamındaki savunma, sağlık ve gıda teknolojileri bağlamında katma değeri yüksek ürünler üretmek ve dijital dönüşümü sağlamak üzere projeler geliştirdiklerini söyleyen Prof. Dr. Öztürk, şunları kaydetti:“Tüm bunları yaparken üniversite-sanayi işbirliği bizim olmazsa olmazlarımızdan. Dinamiklerimizle el ele vererek bölgenin vizyonunu değiştirecek çalışmalar gerçekleştirmeye gayret ediyoruz. Dünyanın sayılı üretici markalarından olan Silverline, Hitit Üniversitesinin bu noktadaki en büyük paydaşları arasında. Başta ihtisaslaşma alanımız olmak üzere Ar-Ge ve Ür-Ge faaliyetleri bağlamında önemli çalışmalar yürütüyoruz. Geçtiğimiz günlerde plastik atıklar üzerine geliştirilen projemizi başlatmıştık. Yakaladığımız sinerji ile bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacak yeni projelerimizi de en kısa zamanda hayata geçirmeye başlayacağımıza inanıyorum. Silverline, üretim kapasitesi, sektörel tecrübesi ve dünya pazarındaki konumu itibariyle gerçekten bölgemiz için önemli bir kazanım. Üniversitemize olan yaklaşımları ve yakın işbirliklerinden dolayı Silverline Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Alış ve Silverline ailesine teşekkür ediyorum.”

“AVRUPA’YA HİZMET SUNAN LABORATUVARA SAHİBİZ”

Silverline ile yapılacak ortak çalışmalarda Hitit Üniversitesi Bilimsel Teknik Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin önemli bir rol oynayacağını ifade eden Rektör Prof. Dr. Öztürk, şunları söyledi:

“Türkiye’de sayılı imkanlara sahip önemli bir laboratuvara sahibiz. Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu ve Türk Akreditasyon Kurumu ile yakın işbirliği içerisindeyiz. Diş implant analizlerinden deri ve oyuncaklardaki zararlı madde tayinine kadar geniş yelpazede bir çalışma alanımız mevcut. Bu alanlardaki uygunluk testleri ve analizlerin yapılmasında yurt dışına olan bağımlılık, Hitit Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren modern laboratuvarlar sayesinde büyük oranda ortadan kalktı. Diş implantı analizi ve test işlemleri için Türkiye’den yurt dışına milyonlarca doların çıkışına son verirken, son yıllarda Almanya ve Hollanda gibi Avrupa ülkelerine de bu alanda hizmet vermeye başladık.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *