reklam
reklam
38,4625 %-0.07
43,7198 %-0.08
3.998,35 % -1,77
95.144,44 %0.576
AMASYA
00:00:00
Öğle vaktine kalan
Amasya
Kapalı
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM HER GÜN BİR YENİLİK, HER GÜN BİR ETKİNLİK

HER GÜN BİR YENİLİK, HER GÜN BİR ETKİNLİK

Merzifon Belediyesi bünyesinde faaliyetini sürdüren Prof. Dr. A. Haluk Özen Bilgi ve Öğrenme Merkezi her geçen gün etkinliklerine bir yenisini daha eklemeye devam ediyor.

Prof. Dr. A. Haluk Özen Bilgi ve Öğrenme Merkezi eğitim, kültür, sanat, bilim, spor, edebiyat, tarih, fotoğraf, müzik, sinema vb. alanlarda interdisipliner bir anlayışla etkinliklerine devam ederken, klasik kütüphane hizmetlerinin yanında yenilikçi kütüphane ile de öğrencilerine hizmet vermeye devam ediyor.

Yapılan faaliyetlerle ilgili Prof. Dr. A. Haluk Özen Bilgi ve Öğrenme Merkezi yetkililerinden yapılan açıklamada, “Yaptığımız başlıca etkinlikler  Şehrimi Fotoğraflıyorum, Oku Hayal Et Çiz, Taş Boyama Sanatı, Açık Hava Sineması,  Özgürlüğe Kitaba Pedalla, Doğada Kamp, Doğada Yaşam Becerileri, Zumba, Şarkını Söyle, Akıl ve Zeka Oyunları, Silahını Getir Kitabını Götür, Plates, Çevre Eğitimi, Arkeoloji, Doğal Malzemelerle Sanatsal Tasarımlar, Özgüven Eğitimi, Etkili İletişim Teknikleri, Temizlik ve Özbakim Eğitimi, Tasarla Yap Oyna, 3D Kalemle Düşle Tasarla Çiz, Hayal Et, Geleneksel Çocuk Oyunlarımız, Sokak Hayvanları için Atma Dönüştür, Uzaya Yolculuk, Milli Mücadelenin 100. Yılında Amasya Genelgesinin Önemi gibi birçok etkinlik ve projeleri gerçekleştirdik. Her bir etkinliğin ve projenin  amacı, hedef davranışları, kazanımları ve verilmek istenen mesajı vardı.

Etkinliklerimizi öğretim stratejisi, yöntem ve teknik ilişkisi içerisinde yapıyoruz.

Öğretim ilkelerimiz; Öğrenci düzeyine uygun. Etkin katılım. Yaşama yakınlık (Aktüalite). Somuttan Soyuta. Yakından Uzağadır.

Öğretim stratejilerimiz etkinliğin konusuna göre değişmektedir. Sunuş, Buluş, Keşfetme, Araştırma ve inceleme stratejilerini kullanıyoruz.

Öğretim yöntemlerimiz gösterip yaptırma, anlatım, tartışma, problem çözme, proje ve bireysel çalışma yöntemlerini kullanıyoruz.

Etkinliklerde kullandığımız öğretim tekniklerimiz ise  beyin fırtınası, gösteri, soru-cevap, eğitsel oyunlar, gezi, gözlem ve bireyselleştirilmiş öğretim teknikleridir.

Öğrenme öğretme modelleri içinde en çok çoklu zeka öğretme modelini kullanıyoruz. Kısaca çoklu zeka modelini açıklayacak olursak. Yaptığımız etkinliklerde çocuklarımızın ve gençlerimizin sözel (dilsel) zeka, mantıksal, (matematiksel) zeka, görsel uzamsal zeka, bedensel (kinestik) zeka , sosyal zeka, öze dönük (içsel zeka) doğa zekası alanlarını aktif bir şekilde kullanmalarına katkı sağlıyoruz.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *