Amasya İl Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü’nde Helal Sertifika almak maksadı ile yaptığı başvuru Gıda ürünlerini helal olarak belgelendiren kuruluşlara yönelik hizmet sunan Helal Akreditasyon Kurumu (HAK) tarafından kabul edilerek Helal sertifika ve belgelendirme süreci başladı.
Sürecin ilk aşaması olan laboratuvar yeterliliği denetimi gerçekleştirildi. Yapılan denetim İl Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü açısından oldukça başarılı gerçekleştiği açıklandı.
Konuya ilişkin Amasya İl Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Dünya ticareti geliştikçe ve pazara giren üretici sayısı arttıkça, tüketicilerin satın aldıkları ürünlerin helal olduğuna ilişkin bilgilendiren sertifikalara olan talep her geçen gün artmaktadır. Gıdalarda güvenliği sağlamak için yapılan çalışmalar, Türkiye'nin de sahaya inmesi ile farklı bir ivme yakaladı. Türkiye'nin öncülüğünde kurulan SMIIC'in helal ürün ve hizmet standartlarını yayınlanması ile dünyada helal üretim ve pazarı anlam ve önem kazandı.
Amasya Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü olarak Kurumumuzu dünyada ki mevcut değişim ve gelişmelere hazırlamak için tüm kadromuzla özverili bir şekilde çalışmaya gayret gösteriyoruz. Büyük ve güçlü Türkiye için daha fazla gayret gösterip daha fazla çalışmaya devam edeceğiz. Yeni kazandırdığımız hizmetler Kurumumuza şehrimize hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz” denildi.