7 yıldır fizyoterapist mesleğinin içinde olan ve aynı zamanda yoga eğitmeni olan Gizem Uçar, gazetemize Fizyolife Sağlıklı Yaşam Merkezi hakkında bilgiler verdi.
HEKİM DEĞİLİZ EGZERSİZ DANIŞMANIYIZ
Daha çok fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmeti yapmakta olan Uçar, “1990 Merzifon doğumluyum. 7 yıldır fizyoterapist mesleğini yürütmekteyim. Aynı zamanda yoga eğitmeniyim. Burada yeni bir sağlıklı yaşam merkezi adı altında bir girişimde bulunduk. Bundan önce tecrübe olarak 4 yıl şeklinde özel eğitim merkezlerinde ve İstanbul’da 1 yıl tıp merkezinde çalıştım. Sonra tekrar Merzifon’a dönüş yaptığımda böyle bir merkez açmaya karar verdim. İstanbul’da çalışma sürecimde yoga eğitmenliğimi aldım. 2 yıl boyunca da eğitmenlikle ilgili çalışmalarda bulundum. Sağlıklı yaşam merkezi adı altında da fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmeti daha çok yapmaktayım. Bu fizik tedavinin içinde neler var; manuel terapi dediğimiz terapi sistemimiz var. Mobilizasyon, manipülasyon diye bahsettiğimiz çalışmalarımız var. Pandemi sürecinde insanlar evde çok fazla kaldıkları için postürel bozuklukları oluyor. Amacımız hem onları iyileştirebilmek hem de biraz psikolojik anlamda onlara da destek olabilmek. Bu anlamda skolyoz kifoz tedavileri yapıyoruz. Tedavi adı altında ama aslında egzersiz bizim işimiz, hekim değiliz sadece egzersiz danışmanlığı veriyoruz.” Dedi.
AMACIMIZ HASTALARA YARDIMCI OLMAK
Hastalara düzenli egzersiz planları çizdiklerini söyleyen Uçar, “Postür bozuklukları, skolyoz kifoz, duruş bozuklukları, omuz düşüklüğü yani bütün postürü değerIendirip hastaya bir egzersiz programı oluşturuyoruz. Fizyoterapistliğin anlamı bu tür merkezlerde budur. Yine ameliyat sonrasında fizik tedavi anlamında terapilerimiz oluyor. Tekrar yine egzersiz veriyoruz. Romatizma, kireçlenme oluyor. Hastalar evlerinde çok fazla bir şey yapamıyorlar. Buradaki gibi düzenli olmuyor. Biz onlara düzenli bir egzersiz planı çiziyoruz. Fıtık hastaları oluyor yine değineceğim bel fıtığı, boyun fıtığı, bel ağrısı fıtık anlamında da değil illa ağrılarda hem yardımcı olmak hem de doğru egzersiz nasıl yapılır. Hastanelerde maalesef çok detaylı bir hizmet olamıyor. Sayı anlamında çok zorlanıyorlar. Bizim amacımız onlara biraz daha yardımcı olmak egzersizi onlara tam anlamıyla anlatabilmek. Nasıl yapmalı nasıl bir duruşta olmalı bu tür rahatsızlıkla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Pediatrik rehabilitasyon, cp, down, spina bifida dediğimiz sipesifik hastalık gruplarına da burada hem aileye destek oluyoruz hem de çocuğa bir nevi katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Yine sayamadığım inme, felç, fibrozis dediğimiz kulunçlar insanları bu tür rahatsızlıklar zorluyor onlara da elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz.” Dedi.
LİSANSLI ZUMBA EĞİTİMİMİZ VAR
Fizik tedavi dışında yoga ve plates çalışmalarının olduğunu söyleyen Uçar, “Fizik tedavi dışında yoga ve plates çalışmalarımızda var. Yoga eğitmeniyim demiştim başta yoganın nasıl yapıldığı, felsefesi, ne tür rahatsızlıklara, hastalıklara iyi geliyor yine bu anlamda da yardımcı oluyoruz. Tedavi dışında insanları biraz daha eğlendirebilmek, güzel vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla da zumba derslerimiz var. Lisanslı eğitim olarak Yetişkin ve zumba kids, zumba junior var. Yaş grupları ise 4, 7 ve 12 yaş arasında oluyor. Başta dediğim gibi pandemi dolayısıyla evde çok fazla kaldık hareketlerimiz bile kısıtlandı çok kilo aldık. Diyetisyene gidiyorum ama vücudumda bir fitlik sağlayamıyorum kısmında devreye biz giriyoruz. Tabi diyetisyene gidiyorsun diyet yapmaya başlıyorsun ama kaslarında aktif hale gelmesi gerekiyor. O konuda da biz yardımcı oluyoruz. Talep genelde yoga ve platese oluyor. Danışmanların bir kısmında boyun ağrısı ve bel ağrısı çok fazla oluyor.” İfadelerini kullandı.
NAKİT ÖDEMELERDE DAHA UYGUN FİYATLAR
Hasta danışmanlıklarının genelde haftada 3 gün olduğunu söyleyen Uçar, “Hasta danışmanlıklarımız genelde haftada 3 gün oluyor. 3 gün isteyen de oluyor 2 gün isteyen de oluyor. Değerlendirmelerimiz sonucunda hastaya 2 gün yetiyorsa haftada 2 gün oluyor. 3 günde bizim önerimizde ya da hasta egzersizimi ben daha düzenli yapıyorum 3 günde buraya geleyim derse de 3. Günde buraya geliyor. Diğer yoga ve plates gruplarımızda da yoga haftada 3 gün var. Talep üzerine 3. Günü de açtım. Plates de haftada 2 gün gündüz ve akşam grubu şeklinde gruplarımız var. Spor anlamında ücretlerimiz haftalık 2 gün şeklinde dediğim aylık 200 TL. Haftada 3 gün isterse üyemiz aylık 250 TL oluyor. Diğer hastalık grupları değerlendirmeye göre onun hakkında bir şey diyemiyorum. Onların ücretleri de gayet makul çok yüksek değil. Açılış fiyatlarımız da var fiyatlar gayet normal seviye de yüksek değil. Hasta değerlendirmelerimiz zaten ücretsiz, hastayı değerlendiriyorum ücret almıyorum. Sonra hastalığa egzersiz anlamında müdahale edeceğimiz zaman 120 TL seans başı ücreti oluyor. Nakit ödemelerde de daha uygun fiyatlarımız oluyor.” dedi.
ÖZEL HABER : TUĞÇE DEMİRTAŞ