reklam
reklam
40,9157 %0,77
47,9224 %1,05
4.383,41 % 0,12
118.230,29 %0.734
AMASYA
00:00:00
İkindi vaktine kalan
Amasya
Açık
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM GÖZ SAĞLIĞINIZ İÇİN SAHTELERİNDEN SAKININ

GÖZ SAĞLIĞINIZ İÇİN SAHTELERİNDEN SAKININ

Amasya’da havaların ısınmasıyla birlikte yaz aylarının vazgeçilmezi güneş gözlükleri vitrin ve tezgahlardaki yerini aldı. Uzmanlar ise fiyatı düşük sahte güneş gözlükleri konusunda uyarıyor.

Sıcak havanın yüzünü göstermesiyle birlikte güneş gözlüğü kullanımı da artmaya başladı. Yaz aylarının vazgeçilmez aksesuarları arasında yer alan güneş gözlükleri vitrinlerdeki yerini aldı. Gözü güneş ışınlarının zararlı etkilerinden korumasının yanı sıra şık bir görünüm amacıyla da tercih edilen güneş gözlükleri, yanlış kullanım sonucu bazı sağlık sorunlarına neden olabiliyor. Son yıllarda rengarenk camları ve şık tasarımıyla dikkat çeken bu ürünler her zaman sağlıklı olmayabiliyor. Ama bazı vatandaşlarda markalı ürünlerin çok pahalı olduğundan dert yanıp ucuz gözlüklere yöneliyor.

Güneş ışınlarından korunmak için gözlük alayım derken sağlığınızdan olmayın diyen Merkez Optik yetkilileri uyarılarda bulundu.

Doğru tercih ve doğru kullanım konusunda uyarılarda bulunan işletme sahibi; “Göze dışarıdan gelen ışınlar gözün arka kısmındaki ağ tabakasında toplanır. Odaklama işlemi esnasında göz birçok noktaya odaklanırsa ve kırılmadan dolayı retinaya zarar gelirse retinada uzun ya da yakın dönemde zararlar oluşabilir. İnsanlar, ‘sahte gözlük aldım, kullandım, bir şey olmadı’ diye düşünüyor. Ancak sahte gözlüğün göze vereceği zarar 3 günde ortaya çıkmaz. Zaman içerisinde birikerek gözün arka kısmında oluşacak hasarlara neden olur. Bu konuda bilinçli olmak ve doğru gözlük kullanmak önemlidir. O yüzden biz gelen müşterilerimize tercihlerini yaparken hepsini göz önünde bulundurmalarını istiyoruz. Evet markalı gözlükler pahalı oluyor ama bir kere alıp uzun süre kullanıyorsunuz o yüzden göz sağlıklarını düşünerek tercihini yapmalarını öneriyoruz. Görünüşe ve fiyatının ucuz olduğuna aldanmasınlar. Doğru tercihte göz sağlıklarını düşünsünler. Aksi taktirde ileride çok büyük sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalına bilinir’ ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *