Türkiye genelinde olduğu gibi Amasya ve Merzifon’daki üreticiler için de büyük önem taşıyan TMO alım sürecinin başlamasıyla birlikte, çiftçiler ürünlerini teslim edebilmek için randevu oluşturmaya başladı. Yetkililer, yoğunluk yaşanmaması adına işlemlerin son günlere bırakılmamasını tavsiye ediyor.
Üreticilere Kritik Hatırlatma
Konuya ilişkin açıklama yapan Merzifon Gençleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Koçak, hasat sezonunun üreticiler açısından büyük önem taşıdığını vurgulayarak, TMO randevu sisteminin aktif hale geldiğini hatırlattı.
Koçak, “Bugün itibarıyla Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından arpa ve buğday alım randevu sistemi açılmıştır. Hasat döneminde herhangi bir mağduriyet yaşanmaması ve ürün teslim süreçlerinin sorunsuz şekilde yürütülebilmesi için çiftçilerimizin randevularını vakit kaybetmeden oluşturmalarını önemle tavsiye ediyoruz” dedi.
Bereketli Hasat Temennisi
Tarımsal üretimin ülke ekonomisi ve gıda güvenliği açısından stratejik öneme sahip olduğunu belirten Koçak, üreticilerin emeğinin karşılığını almasının en büyük temennileri olduğunu ifade etti.
Koçak açıklamasında, “Merzifon Gençleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak alın teriyle üretim yapan tüm çiftçilerimize bereketli, verimli ve kazançlı bir hasat sezonu diliyoruz” ifadelerine yer verdi.
Çiftçiler İçin Yoğun Dönem Başladı
Buğday ve arpa hasadının başladığı bölgelerde üreticiler ürünlerini TMO’ya teslim etmek için hazırlıklarını sürdürürken, randevu sisteminin zamanında kullanılması teslimat süreçlerinin daha düzenli ilerlemesine katkı sağlayacak.
Uzmanlar, özellikle hasat yoğunluğunun arttığı dönemlerde randevu işlemlerinin erkenden yapılmasının hem üreticilerin hem de kurumların iş yükünü azaltacağını belirtiyor.
TMO’nun alım sürecine ilişkin güncel duyuruların takip edilmesi ve randevu işlemlerinin zamanında tamamlanması, çiftçilerin ürünlerini sorunsuz şekilde teslim etmeleri açısından büyük önem taşıyor.
