46,4524 %-0.02
53,2703 %0.08
6.200,08 % -1,38
62.437,35 %-2.503
Amasya
Parçalı az bulutlu
21°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM Gençlerden Üreticiye Altın Değerinde Uyarı

Gençlerden Üreticiye Altın Değerinde Uyarı

TMO arpa ve buğday alım randevuları başladı, çiftçilere önemli uyarı yapıldı. Detaylar haberimizde…

Gençlerden Üreticiye Altın Değerinde Uyarı

Merzifon Gençleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Koçak, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından arpa ve buğday alım randevu sisteminin açıldığını duyurarak üreticilere önemli bir çağrıda bulundu. Koçak, hasat döneminde herhangi bir aksaklık yaşanmaması için çiftçilerin randevularını gecikmeden oluşturmaları gerektiğini belirtti.

 

Türkiye genelinde olduğu gibi Amasya ve Merzifon’daki üreticiler için de büyük önem taşıyan TMO alım sürecinin başlamasıyla birlikte, çiftçiler ürünlerini teslim edebilmek için randevu oluşturmaya başladı. Yetkililer, yoğunluk yaşanmaması adına işlemlerin son günlere bırakılmamasını tavsiye ediyor.

 

Üreticilere Kritik Hatırlatma

 

Konuya ilişkin açıklama yapan Merzifon Gençleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Koçak, hasat sezonunun üreticiler açısından büyük önem taşıdığını vurgulayarak, TMO randevu sisteminin aktif hale geldiğini hatırlattı.

 

Koçak, “Bugün itibarıyla Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından arpa ve buğday alım randevu sistemi açılmıştır. Hasat döneminde herhangi bir mağduriyet yaşanmaması ve ürün teslim süreçlerinin sorunsuz şekilde yürütülebilmesi için çiftçilerimizin randevularını vakit kaybetmeden oluşturmalarını önemle tavsiye ediyoruz” dedi.

 

Bereketli Hasat Temennisi

 

Tarımsal üretimin ülke ekonomisi ve gıda güvenliği açısından stratejik öneme sahip olduğunu belirten Koçak, üreticilerin emeğinin karşılığını almasının en büyük temennileri olduğunu ifade etti.

 

Koçak açıklamasında, “Merzifon Gençleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak alın teriyle üretim yapan tüm çiftçilerimize bereketli, verimli ve kazançlı bir hasat sezonu diliyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

Çiftçiler İçin Yoğun Dönem Başladı

 

Buğday ve arpa hasadının başladığı bölgelerde üreticiler ürünlerini TMO’ya teslim etmek için hazırlıklarını sürdürürken, randevu sisteminin zamanında kullanılması teslimat süreçlerinin daha düzenli ilerlemesine katkı sağlayacak.

 

Uzmanlar, özellikle hasat yoğunluğunun arttığı dönemlerde randevu işlemlerinin erkenden yapılmasının hem üreticilerin hem de kurumların iş yükünü azaltacağını belirtiyor.

 

TMO’nun alım sürecine ilişkin güncel duyuruların takip edilmesi ve randevu işlemlerinin zamanında tamamlanması, çiftçilerin ürünlerini sorunsuz şekilde teslim etmeleri açısından büyük önem taşıyor.

Muhabir: Demet SAĞAN
Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız