46,6725 %0.02
53,1653 %-0.34
6.104,95 % 1,55
60.068,00 %2.73
Amasya
Açık
28°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM Gazeteci Adaylarına Büyük Fırsat!

Gazeteci Adaylarına Büyük Fırsat!

İŞKUR ile Basın İlan Kurumu arasında imzalanan yeni protokolle gazeteci adaylarına 9 ay boyunca günlük 1.079,83 TL cep harçlığı verilecek. Detaylar haberimizde…

Gazeteci Adaylarına Büyük Fırsat!

İŞKUR ve Basın İlan Kurumu'ndan Gazetecilik Mesleğine Güçlü Destek

 

İletişim ve medya sektöründe kariyer yapmak isteyen gençler için önemli bir adım atıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, İŞKUR ve Basın İlan Kurumu (BİK) iş birliğiyle hayata geçirilen yeni protokol kapsamında gazetecilik alanında çalışmak isteyenlere yönelik 9 ay sürecek İşbaşı Eğitim Programı yeniden başlatıldı.

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan ile Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran'ın katılımıyla düzenlenen törende, İŞKUR ile Basın İlan Kurumu arasındaki iş birliği protokolü imzalandı.

 

 

9 Ay Boyunca Günlük 1.079,83 TL Destek

 

Yeni protokol kapsamında programa katılan adaylar, 9 ay boyunca işbaşı eğitimi alacak. Eğitim süresi boyunca katılımcılara net asgari ücret seviyesinde günlük 1.079,83 TL cep harçlığı ödenecek.

 

Bunun yanı sıra katılımcıların iş kazası ve meslek hastalığı sigortası ile genel sağlık sigortası primleri de devlet tarafından karşılanacak. Böylece adaylar hem mesleki deneyim kazanacak hem de sosyal güvence altında eğitim alma fırsatı elde edecek.

 

Bakan Işıkhan: "Nitelikli Gazeteciler Yetiştirmeye Devam Edeceğiz"

 

İmza töreninde konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, İŞKUR aracılığıyla birçok sektörde nitelikli iş gücü yetiştirmeye devam ettiklerini belirtti.

 

Basın İlan Kurumu ile 2016 yılında başlatılan iş birliğinin önemli sonuçlar verdiğini ifade eden Işıkhan, 2021 yılına kadar uygulanan Gazetecilik Eğitim Programı kapsamında 3 bin 635 kişinin işbaşı eğitimlerinden yararlandığını açıkladı.

 

Yeni protokolle birlikte medya sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli gazeteci, iletişimci ve medya çalışanlarının yetiştirilmesine katkı sunmaya devam edeceklerini belirten Işıkhan, kurumlar arasındaki iş birliğinin daha da güçleneceğini söyledi.

 

Üniversite Öğrencileri de Programa Katılabilecek

 

Program yalnızca iş arayanlara değil, iletişim ve medya alanında eğitim gören üniversite öğrencilerine de açık olacak.

 

Uygulamalı eğitim modeli sayesinde öğrenciler, mezun olmadan önce sektör deneyimi kazanabilecek. Böylece gençlerin teorik bilgilerini sahada uygulama imkânı bulmaları ve mezuniyet sonrasında istihdam şanslarını artırmaları hedefleniyor.

 

Hangi Meslekler Desteklenecek?

 

Yeni protokol kapsamında medya sektörünün birçok farklı alanında eğitim verilecek.

 

Destek kapsamındaki meslekler arasında;

 

  • Asistan muhabir
  • Foto muhabiri
  • Uzman muhabir
  • Sorumlu yazı işleri müdürü
  • Editör
  • Haber editörü
  • Sayfa editörü
  • İnternet editörü
  • Yazar
  • Düzeltmen
  • Haber redaktörü

 

gibi gazetecilik mesleğinin farklı branşları yer alıyor.

 

Medya Sektöründe İstihdama Katkı Sağlayacak

 

Yetkililer, yeni protokolün yalnızca gazeteci adaylarına değil, medya sektörünün nitelikli personel ihtiyacının karşılanmasına da önemli katkı sağlayacağını belirtiyor.

 

İŞKUR ile Basın İlan Kurumu arasında imzalanan iş birliği sayesinde hem gençlerin mesleki deneyim kazanması hem de sektörde daha donanımlı gazetecilerin yetişmesi hedefleniyor.

 

Özellikle dijital haberciliğin hızla geliştiği günümüzde, uygulamalı eğitim modeliyle yetişecek yeni gazetecilerin, basın sektörünün geleceğinde önemli rol üstlenmesi bekleniyor. Programın, gazetecilik mesleğine adım atmak isteyen binlerce genç için önemli bir kariyer fırsatı sunacağı değerlendiriliyor.

KAYNAK: Haber Merkezi
Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız