reklam
reklam
38,7229 %-0.17
43,5249 %0.26
4.026,10 % 1,64
102.979,19 %-0.33
AMASYA
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Amasya
Parçalı az bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM Engelliler Haftası İçin Program Düzenlendi

Engelliler Haftası İçin Program Düzenlendi

Merzifon Sevinç Orhan Erzengin Özel Eğitim Okulu 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla program düzenledi. Merzifon İlçe Kaymakamı Ali Güldoğan, Belediye Başkanı Yardımcısı Erkan Ergül ve İlçe Protokolü'nün katılımıyla program gerçekleşti.


Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Ergül:" Bu anlamlı günde başta hakkı ödenemeyecek olan kıymetli öğretmenlerimize, sevgili anne babalarımıza, bizlere bu coşkuyu yaşatan değerli yavrularımıza ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum."ifadelerini kullandı.


Engelli bireyleri yapamadıklarıyla değil yapabildikleriyle görmek gerektiğini vurgulayan Okul müdürü Abdulmuttalip Nalbant yaptığı konuşmada şunları ifade etti:"Bu hafta sadece ülkemizde değil Birleşmiş Milletlere üye 156 ülkede kutlanmaktadır. Hafta boyunca engellilerin sorunları tartışılır, topluma kazandırmaları konusunda çalışmalar yapılır. Toplumda farkındalık oluşturmak, onlara gereklli desteği vermek, onların da hakları olduğunu bilerek yaşamak hepimizin sorumlukları arasındadır. İnsanlar birbirlerinden farklı olabilir fakat eşit haklara sahiptirler. Engelli bireyleri yapamadıklarıyla değil yapabildikleriyle ve bizlere benzeyen yanlarıyla görmek gerekir, onların acıma duygusuna değil sevgi ve anlayışa ihtiyaçları vardır. Onları soyutlayıp, ötekileştimek yerine bütünüyle aramızda oldukları bir hayat sunalım. Onlara engel değil, destek olalım, hayatlarına bir ışıkta biz yakalım buradan hareketle Sevinç Orhan Erzengin Özel Eğitim İlkokulu, Ortaokulu ve Meslek Okulu olarak 'Bizde Varız' sloganıyla yola çıktık ve sizlere güzel bir program hazırlamak istedik.Öğrencilerimize, öğretmenlerimizeve emeği geçen herkese teşekkür ederim."


Programda Sevinç Orhan Erzengin Özel Eğitim Meslek Okulu öğrencileri olan sosyal dezavantajlı çoçuklar sahne alarak dans ve tiyatro gösterileri sergiledi./Suna Karakuzu

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *