reklam
reklam
38,4292 %0.2
43,8350 %-0.02
4.100,03 % -0,72
94.127,05 %-0.219
AMASYA
00:00:00
Öğle vaktine kalan
Amasya
Az bulutlu
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM ‘ENGEL OLMAYALIM, FARKINDA OLALIM’

‘ENGEL OLMAYALIM, FARKINDA OLALIM’

Merzifon’da yaşayan doğuştan yürüme engelli ve ellerinde 5 parmağı bulunmayan 57 yaşındaki Hikmet Geçer, ‘örgü bebek’ sergisi açtı.

Kız kardeşiyle yaşayan Geçer, 10 yıl önce evinde oluşturduğu küçük atölyede organik ipler kullanarak örgü bebekler yapmaya başladı.

Ördüğü bebekleri satarak hem aile bütçesine katkıda bulunan hem de yaşama sevincini ayakta tutan Geçer, Cumhuriyet Meydanı’nda ‘Engel olmayalım, farkında olalım’ adıyla açtığı sergisinde el emeği ürünlerini daha geniş kitlelerin beğenisine sunmanın mutluluğunu yaşıyor.

Geçer, gazetemize yaptığı açıklamada, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla farkındalık yaratmak amacıyla sergi açtığını söyledi.

-“ENGELDE OLSA YAŞAMAK GÜZEL”

Hayata örgü örerek tutunmanın mutluluğunu yaşadığını dile getiren Geçer,  “Bugün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü olduğu için özel bir sergi açmak istedim. Farklı olmasını istedim. Sergimde çoğunlukla bebekler ve oyuncaklar yer alıyor. Evde kız kardeşimle birlikte çalışıyorum. Evde yalnız olunca bir şeyler yapmak istedim. Dünya Engelliler Günü’nü kutlu olsun. Bir gün değil her gün günümüz olmasını diliyorum. “dedi.

İnsanın azimli olduğu sürece başaramayacağı iş olmadığını vurgulayan Geçer, “Benim gibi engelli olup hayata küsen, eve kapanan çok kişi var. Hayata küsmesinler, kendilerine uğraş bulsunlar. Herkesin başarabileceği bir iş vardır. Boş zamanlarını değerlendirsinler, içlerine kapanmasınlar. Engelde olsa yaşamak güzel.”diye konuştu.

- “ABLAMLA HAYATI PAYLAŞIYORUZ”

Geçer'in kız kardeşi Songül Geçer ise ablasının gösterdiği azim ve kararlılıktan dolayı çevresi tarafından takdir edildiğini anlattı.

Ablasıyla hayatı paylaştıklarını aktaran Geçer, “Ablamla beraber bu hayatı paylaşıyoruz. Anne ve babamızı kaybettik, beraber yaşıyoruz. Ablam engel durumu nedeniyle hayata küsmedi, dört elle sarıldı. Hiçbir engelli evde oturmamalı. Ablamla birlikte 10 yıldır bu işi yapıyoruz. Severek bebekler örüyor, geçimimizi sağlıyoruz. Hiçbir şey engel değildir, hayatı paylaşmaya.”ifadelerini kullandı.

Serginin açılışına Belediye Başkan Yardımcıları Erkan Ergül, Tuncer Basmacı ve çok sayıda davetli katıldı.

 

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *