reklam
reklam
38,4549 %-0.1
43,6888 %-0.16
3.985,66 % -2,08
95.463,81 %0.557
AMASYA
00:00:00
İkindi vaktine kalan
Amasya
Kapalı
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI 9 BİN 105 TL OLDU

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI 9 BİN 105 TL OLDU

TÜİK'in Haziran ayı enflasyon rakamlarını açıklamasıyla birlikte memur ve emeklinin alacağı zam oranı belli oldu. En düşük memur maaşı 9 bin 105 lira, emekli memur maaşı ise 6 bin 78 TL olurken, Bağkur emekli maaşı 4 bin 197 lira oldu.

Enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte memur ve emeklinin alacağı zam oranı belli oldu. Buna göre memurlar yüzde 41,69'luk zammı garantilemiş oldu. SSK ve Bağkur emeklileri ise maaşlarına yüzde 42,35 oranında zam alacak.

Maaşları enflasyondan korumak için ek zam verilmeli, enflasyon farkı maaşlara aylık yansıtılmalıdır

Türkiye Kamu Sen Amasya Şube Başkanı Şemsettin Dümen, “Buna göre hükümet sosyal refah düzenlemesi adı altında ek zam için çalışmalarını sürdürüyor. Ayrıca asgari ücretin artmasıyla birlikte yılbaşında devreye giren asgari ücret kadar gelirin vergi dışı kalması nedeniyle memur maaşlarına 300 lira ücret artışı yansımış olacak. Maaşlar hesaplara 8 Temmuz'da yatırılacak. Ayrıca SSK ve Bağ-Kur emeklileri de 6 aylık enflasyon oranı kadar zam almış olacak.

Haziran ayı enflasyon rakamları açıklandı. Buna göre Haziran ayında mal ve hizmet fiyatlarına ortalama yüzde 4,95 zam geldi. Altı aylık enflasyon toplamda yüzde 42,35 oldu. Yılbaşında memur ve emeklilerin maaşlarına 6 ay için yüzde 7,5 zam yapılmıştı.

Ocak-Haziran arasında maaşlar resmi olarak 34,9 puan yani, tam 2 bin 382 TL erimiştir. Alım gücündeki bu azalma cebimize daha yüksek oranlarda yansımaktadır.

Gıda, akaryakıt, ulaşım, ısınma gibi giderlere açıklanan enflasyonun da üzerinde zam geldiği bu günlerde ailenin aylık harcaması da normalin üzerinde artmaktadır. Artık aylık enflasyon bile neredeyse memurlara yıllık olarak verilen zammın üzerinde gerçekleşmektedir.  Bu durum erimeden 6 ay sonra ödenecek enflasyon farkıyla telafi edilebilir olmaktan öteye geçmiş, daha farklı tedbirler gerektiren bir sorun haline gelmiştir. Zaten enflasyon farkı vermek gerçek anlamda sıfır zam anlamına gelmektedir. Böyle yüksek enflasyon dönemlerinde ise maaşlarda aylık olarak yaşanan erime büyük miktarlara tekabül ettiğinden aile bütçesini normalden daha fazla zorlamaktadır. Memur ve emeklilerin alım gücünü korumak için bir an önce ek tedbirler alınmalıdır. Önce zararlar telafi edilmeli, sonra erime durdurulmalı, daha sonra da alım gücü yükseltilmelidir.

Buna göre: Memur ve emeklilere ek zam yapılarak maaşlar yükseltilmelidir.  Refah payı uygulaması kalıcı hale getirilerek, maaşlar enflasyona karşı koruma altına alınmalıdır.  Enflasyon farkı oluşması halinde ortaya çıkan fark maaşlara aylık olarak derhal yansıtılmalıdır. Memur ve emeklilerimizin enflasyona yenik düşmemesi için bu uygulamalar bir an önce hayata geçirilmelidir. Aksi halde yapılacak artışlar, önümüzdeki birkaç ay içinde yine eriyecek, alım gücü düşecek, memur ve emekli geçim acziyeti yaşayacaktır.” Diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *