Ekmek ve ekmek çeşitleri üretimi yapan işletmelere yönelik hijyen eğitimi ve sınavı gerçekleştirildi.
Amasya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘’Ekmek Sektöründe Hijyen’ ’eğitimi, Amasya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği toplantı salonunda gerçekleştirildi. Eğitime Amasya'da ekmek ve ekmek çeşitleri sektöründe faaliyet gösteren esnaflar katıldı.
Personeller tarafından hijyen ve sanitasyon, personel-iş yeri ekipman hijyeni, gıdalardaki zararlı maddeler, bulaşma, bozulmalar hakkında eğitim verilerek, katılımcılara yönelik sınav düzenlendi. Sınav sonucuna göre başarılı olan katılımcılara sertifikalarının verileceği belirtildi.
Amasya’da ekmek ve ekmek çeşitleri üretimi yapan 79 adet işletmenin bulunduğu, 26 tanesinin merkezde 53 tanesinin de ilçelerde faaliyet gösterdiği ifade edildi. Ülke ve Amasya açısından beslenmede önemli bir yere sahip olan ekmeğin uygun şartlarda üretilmesinin sağlanması için denetimlerin ise Amasya gıda kontrol görevlileri tarafından düzenli bir şekilde yapıldığı söylendi.