reklam
reklam
39,1011 %0.04
44,4609 %0.52
4.204,13 % 1,96
108.048,74 %-2.837
AMASYA
00:00:00
Öğle vaktine kalan
Amasya
Açık
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM ‘EĞİTİM VE GÖÇ’ SEMPOZYUMU SONA ERDİ

‘EĞİTİM VE GÖÇ’ SEMPOZYUMU SONA ERDİ

Eğitim-Bir-Sen ve Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi iş birliği ile düzenlenen “Eğitim ve Göç” Sempozyumu sona erdi.

Düzenlenen sempozyum hakkında bilgi veren Eğitim-Bir-Sen Amasya Şube Başkanı Kerem Camcı, şunları belirtti:

SEKİZ OTURUM YAPILDI

Sempozyumda sekiz oturum yapıldı. Başkanlığını Prof. Dr. İsmail Hakkı Demircioğlu’nun yaptığı “Sosyal Bilgiler Eğitimi ve Göç” başlıklı birinci oturumda Arş. Gör. Mehmet Yavaş, Arş Gör. İbrahim Fatih Demirel “Türkçe ve Sosyal Bilgiler Öğretmen Adaylarının Göç ve Göçe İlişkin Kavramlara Yönelik Bilişsel Yapıları”, Doç Dr. Ebru Demircioğlu, Öğr. Gör. Dr. İlke Altuntaş Gürsoy “Türkçe ve Sosyal Bilgiler Eğitiminde Göç Olgusuyla İlgili Yapılan Araştırmadaki Genel Eğilimler”, Prof. Dr. Selahattin Kaymakcı, Arş. Gör. Yıldıray Karadağ “Yabancı Uyruklu Öğrencilerin Vatandaşlık Eğitimi: Sosyal Bilgiler Öğretmen Adaylarının Görüşleri ve Deneyimleri”, Öğr. Gör. Murat Kılıç “2011’den Günümüze Suriyelilerin Eğitimle İlgili Yaşadığı Sorunlar ve Çözüm Önerileri; Suriyelilerin Türkiye’ye Uyumunda Türkçenin/Türkçe Öğretiminin Önemi” konularında; Doç. Dr. Enes Bayraklı başkanlığında yapılan “Eğitsel Rehberlik ve Göç” başlıklı ikinci oturumda Melek Altunel “Göçmen Çocukların Eğitimin Durumunun Aileleri ve Öğretmenleri Tarafından Değerlendirilmesi”, Dr. Merve Koç, Muhammed Furkan Bilge “Koruma ve Bakım Altında Olay Yabancı Uyruklu ve Refakatsiz Çocukların Eğitimi”, Kemal Kara, Serkan Yavuz, İsa Tutsoy “Mülteci Çocuklar İçin Önemli Bir Bileşen: Eğitimsel Rehberlik”, Elvan Özdemir “Türk Eğitim Sistemindeki Yabancı Uyruklu Öğrencilerin Okul Terki Nedenleri Üzerine Nitel Bir Araştırma”, Abdurrahim Kurnaz “Düzensiz Göç Bağlamında Mülteci Çocukların Sığınma Hakkını Kullanırken Yaşadıkları Sorunlar ve Bu Sorunların Sebep Olduğu Riskler: AB ve Türk Hukuku Çerçevesinde Refakatsiz Çocuklar Örneği” konularında; başkanlığını Dr. Can Ozan Tuncer’in yaptığı “Göç Eğitiminde İl Örnekleri ve Farklı Yaklaşımlar” başlıklı üçüncü oturumda Ali Ünsal, Mustafa Akan “Suriyeli Göçmenlerin Girişimcilik Deneyimleri Üzerine Bir İnceleme: Hatay İli Örneği”, Doç. Dr. Ebru Demircioğlu, İnanç Genç, Prof. Dr. Selahattin Kaymakcı “Afganistan Uyruklu Öğrencilerin Kimlik, Kültür ve Vatandaşlık Algıları: Trabzon Örneği”, Fatih Bayraktar, Bahar Aydın “Göçmen Çocukların Özgürlük Kavramına İlişkin Görüşleri: Aksaray”, Dr. Öğr. Gör. Altun Altun “Göçmen Gençlik ve Suçluluk Arasındaki İlişkiye Teorik Bir Bakış”, Doç. Dr. Enes Bayraklı, Furkan Onur Kavukçu “Belçika’daki Göçmen Türklerin Türk Dili ve Türk Kültürü Dersleri: Sorunlar ve Çözüm Önerileri”, Özkan Çetin “Göç İdaresi Başkanlığı’nın Göç ile İlgili Yaptığı Çalışmalar” konularında sunum yaptılar.

Dr. Gazi Doğan başkanlığında yapılan “Göçmen Öğrenciler ve Yükseköğretim” başlıklı dördüncü oturumda Dr. Serkan Ökten “Türkiye’nin Yükseköğretimde Göç Eğitimi ve Uygulamaları”, Arş. Gör. Erkin Başaran, Arş. Gör. Zekeriya Konurhan “Türkiye’de Eğitim Amaçlı Bir Göç Katalitörü: 2008 İtibarıyla Küçük Ölçekli Kentlerde Kurulan Devlet Üniversitesi”, Arş. Gör. Elif Tuğçe Güler, Arş. Gör. Muhammed Talha Özalp, Arş. Gör. Abdulkerim Demir “Eğitim ve Göç: Web Science Veri Tabanına Dayalı Bibliyometrik Analiz”, Doç. Dr. S. Tunay Kamer, Hasan Sarıahmetoğlu “Göçle Gelen Yabancı Uyruklu Öğrencilerin Eğitimi ve Uyumu: Karşılaşılan Sorunlar ve Çözüm Önerileri”, Prof. Dr. İbrahim Kürtül, Dr. Öğr. Üyesi Yılmaz Bacaklı “Göç Bağlamında Uluslararası Öğrenci Hareketliliği ve YÖS, BAİBÜ ULÖS Örneği”, Arş. Gör. Mehmet Yavaş, Mustafa Altunel, Sümeyye Ayyüce Şahin Demir “Yükseköğretimde Bulunan Göçmen Öğrencilerin Yaşadıkları Dil Bariyeri Problemleri”; başkanlığını Prof. Dr. Cihat Demirli’nin yaptığı “Ders Kitapları ve Göç” başlıklı beşinci oturumda Doç. Dr. Oğuzhan Yılmaz, Doç Dr. Yasin Mahmut Yakar “Göç Odaklı Çocuk Kitaplarında Okul Ortamında Yaşanan Problemler ve Problem Çözme Biçimleri”, Prof. Dr. İsmail Hakkı Demircioğlu, Öğr. Gör. Dr. Duygu Yılmaz, Arş. Gör. Onur Güven “1970 Yılından Günümüze Tarih Ders Kitaplarında Göç Kavramının İncelenmesi”, Prof. Dr. İsmail Hakkı Demircioğlu, Doç. Dr. Nurullah Yazar “Bilginin Peşinde Bir Göç Hikâyesi: Orta Çağda İlim Seyahatleri”; Latif Selvi başkanlığında yapılan “Öğretmen Görüşleri ve Göç” başlıklı altıncı oturumda Caner Oto, Prof. Dr. Kerim Gündoğdu “Göç Eden Ailelerin Çocuklarının Eğitim Durumlarına İlişkin Öğrenci, Ebeveyn ve Öğretmen Görüşlerinin İncelenmesi”, Doç. Dr. Osman Çaydere, Dr. Filiz Kansu Çelik “Bilim ve Sanat Merkezi Öğretmenlerinin Göçmen Öğrencilere İlişkin Görüşleri”, Doç. Dr. Osman Çaydere, Barış Erdoğan “Göçmen Öğrenciler ve Sanat Eğitimi”, Doç. Dr. Ayşe Seyhan “Türkiye’deki Göçmen Öğrenciler Açısından Kapsayıcı Eğitime Yönelik Öğretmen Görüşleri”; başkanlığını Prof. Dr. Zakir Avşar’ın yaptığı “Eğitim Politikaları ve Göç” başlıklı yedinci oturumda Dr. Öğr. Gör. Yar Ali Mete “Göçmen Çocukların Eğitim Sistemine Katılımında Uygulanan Eğitim Politikaları (Türkiye ve Almanya Örneği)”, Öğr. Gör. Mesut Emre Balcı “Göçmenlere Yönelik Sosyal Politikalar Bağlamında Eğitim İçeriğinin Zenginleştirilmesi”, Dr. Öğr. Üyesi Güliz Dinç, Öğr. Gör. Serpil Seda Şimşek “Göçmen Çocuklara Yönelik ABD’nin Eğitim Politikası: Trump ve Biden Döneminin Karşılaştırılması”, Betül Kılıç “Göçmen Çocukların Eğitim Durumunun Değerlendirilmesi”, Dr. Ercan Baran “Türkiye’de Göçün Panoraması (Suriyelilerin Eğitimi Örneğinde)” konularıyla ilgili tebliğ sundular.

Sempozyumun sekizinci oturumu Prof. Dr. Mehmet Şahin başkanlığında yapıldı. “İletişim ve Göç Eğitimi” başlıklı oturumda Dr. Murat Karaman “Gündem Belirleme Kuramı Bağlamında Türk Yazılı Basınında Suriyeli Öğrenci İmajının Temsili”, Prof. Dr. Ömer Solak “Türk Öyküsünde Göç ve Göçmenlik 1960–1980”, Tuğba Turgut, Çağrınur Sağ, Prof. Dr. Selahattin Kaymakcı “7. Sınıf Öğrencilerinin Tasarladığı Gazete Haberleri Yoluyla Göç Kavramına İlişkin Algılarının Belirlenmesi”, Dr. Yunus Emre Ökmen “Belgesel Filmlerde Göçmen Çocukların Temsili: Suriye Örneği”, Dr. Öğr. Üyesi Nargis Özgen, Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Faruk Çeçen, Doktora Öğrencisi Safa Atmaca “Güvenli Eğitim İletişimine Yeni Bir Boyut Olarak Dezenformasyon ve Eğitim Gören Yabancı Çocuklar Üzerinden Güvenli Göç İletişimi Kavramına Etkisi”, Dr. Mustafa Canbey “Göç ve Eğitimin Kamu Diplomasisi Çerçevesinde Değerlendirilmesi” konularında yaptıkları çalışmaları katılımcılarla paylaştılar.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *