Merkezi Merzifon’da bulunan Amasya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, DSİ Yedikır Barajı Sulama Birliği’nin gerçekleştirmiş olduğu ihale sonucunda Birliğin Tarım Makine Parkında mevcut bulunan makine ve ekipmanlarla ihale konusu olan toprak işleme çalışmalarına başladı.
Yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Güner Aslan, “Tarım Makine Parkı ekiplerimiz, DSİ Yedikır Barajı Sulama Birliği’ne ait 500 dekarlık alanda Vanvey toprak işleme makinemiz ile ilk aşama çalışmalarını gerçekleştirmiştir. İlerleyen süreçte pulluk ve dik rotovatör makinelerimiz ile son çalışmalar yapılarak arazinin ekime hazır hale getirilmesi sağlanacaktır.
Vanvey toprak işleme makinemiz; toprak yüzeyindeki bitki artıklarını ve üst toprak katmanındaki organik atıkların toprakla karışmasını ayrıca toprakta nem tutumunu korumak amacıyla da araziye uygulanmaktadır” dedi.