Merzifon’da özellikle hafta sonu yaptıkları etkinliklerle dikkat çeken Merzifon Doğa Severler Grubu bir ilke imza atarken, yine kendilerinden söz ettirmeyi başardılar.
Merzifon Doğa Severler Grubu üyeleri doğa ve çevre kirliliğini protesto etmek amacıyla yaptıkları etkinlikte, gece karanlığında yürüyüş yaptılar.
Doğa Severler Grubu adına gazetemize açıklamalarda bulunan aynı zamanda gazetemiz köşe yazarlarından Haydar Köse, “Doğa ve çevre kirliliğini protesto etmek amacıyla bir etkinlik yaptık. Gecenin karanlığı, çevremize verdiğimiz pislikleri örtüyor sloganıyla akşam saat 20.30’da Hırka Köyü’nde 30 kişilik grubumuz ile gece karanlığında Paşa Deresi vadisinde 10 km’lik doğa yürüyüşü yaptık. Yürüyüş süremiz 4 saat sürdü. 5 km’lik yürüyüş sonrasında gece kamp ateşi yaktık, gecenin ürkütücü karanlığında ateş başında közde kahve içmenin keyfini yaşadık” dedi.
Bu yürüyüşün çok heyecan dolu geçtiğini de belirten Haydar Köse, “Gerçekten çok keyifli bir o kadar da heyecanlı bir yürüyüş oldu bizler için. Bu zamana kadar ki yürüyüşlerimizin hepsini unuttuk. Bir üst seviyeye çıkarak Merzifon’da bir ilke imza atmanın mutluluğunu yaşadık. Bizlere destek veren herkese teşekkür ederiz” dedi.
Doğa Grubu sözcüsü Haydar Köse, Türkiye’de nadir gerçekleştirilen gece yürüyüşünün öncesinde gerek Hırka Köyü Muhtarlığı, gerekse güvenlik güçlerinin bilgilendirilerek gerekli izinlerin de alındığının altını çizdi.
Köse konuya ilişkin verdiği bilgide, “Gece yürüyüşleri hem tehlike arzeder, hem de gittiğiniz bölgelerde korkuya sebep olabilir. Bunun için önce İlçe Jandarma Komutanlığımızdan, daha sonra da Hırka Köyümüzün muhtarından gerekli izinleri alarak kendilerini bilgilendirdik. Bir televizyon programından esinlendiğim ve Türkiye’de ender gerçekleştirilen bir yürüyüşü de Merzifon’da yapmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
Merzifon Doğa Severler Grubu adına konuşan Haydar Köse, yaptıkları bu gece yürüyüşünün ardından toplumdan çok büyük olumlu tepkiler aldıklarını belirterek, sık sık da bunun gerçekleştirileceğini söyledi.