Amasya Yesevi Hareketi Derneği İl Başkanı Mustafa Bayoğlu, “Amasya Yesevi Hareketi Derneği olarak oradaki insanların, çocukların yüzünü güldürmenin mutluluğuyla Amasya ya döndük” dedi.
Pisko destek ekibi ile deprem bölgesinde yardımlarını tamamlayarak Amasya’ya döndüklerini kaydeden Bayoğlu, “Yaklaşık 100 Hijyen paketi, 100 paket atıştırmalık, 25 paket yardım kolisi, 150 aileye yumurta, giysi ve özel ihtiyaçlarla en önemlisi bin çocuğumuza çikolata, oyuncak götürerek birer birer sloganımız olan “Kalplere Düşmektir” düşüncemizle hepsinin kalbine dokunarak teslim ettik. Güldürdük, eğlendirdik. Kimi zaman hüzünlendik, ama elhamdülillah yapmamız gerekeni yaptık ve döndük.
Bu vesileyle devlet görevlilerimiz, gönüllü kuruluşlar ve ilk günden bu güne alanda olan Başta Yesevi Hareketi Derneği Genel Başkanı Mahmut Cömert olmak üzere tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, Rabbim yâr ve yardımcımız, yardımcıları olsun. Desteğini esirgemeyen karınca misali yangında bir damla suyum olsun diyen herkesten, maddi manevi, dua eden herkesten Allah razı olsun, sağ olun var olun. Rabb'im bir daha böyle felaketler yaşatmasın.” diye konuştu.