Merkezi Merzifon’da bulunan Amasya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nde düzenli gerçekleştirilen çiğ süt analizlerine devam edildi.
Yapılan analizlerle ilgili bilgiler veren Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Güner Aslan, “Çiğ Sütün Sınıflandırılmasına İlişkin Tebliğ kapsamında, Tarım Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü ve Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği’nin imzaladıkları protokol sonucunda, birliğimize üye olan üreticilerimizin üretmiş olduğu sütlerin analizlerinin yapılması amacıyla süt numuneleri toplanmıştır.
Süt tanklarımız ve personelleri aracılığıyla, İl/İlçe Tarım Ve Orman Müdürlüğü Personeli ile ortaklaşarak birliğimize üye olan ve tanklarımıza süt teslim eden üreticilerimizden ikişer adet işletme süt numunesi alınmıştır.
Alınan süt numuneleri Tekirdağ Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nde bulunan onaylı süt analiz cihazları ile yağ ve protein değerleri analiz edilerek sisteme kayıtları gerçekleştirilmektedir. Sonuçlar baz alınarak süt numunesi gönderen işletmelerin çiğ süt kaliteleri tebliğe göre sınıflandırılmaktadır.
Üye üreticilerimizin hayvancılık desteklerinden eksiksiz olarak yararlanabilmesi için birlik personellerimiz ve süt toplama sistemimiz sayesinde numuneler sorunsuz şekilde toplanmış ve analiz için hazır hale getirilmiştir” dedi.