reklam
reklam
38,6266 %-0.08
43,5054 %-0.57
4.099,18 % -2,00
101.202,67 %4.882
AMASYA
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Amasya
Parçalı az bulutlu
22°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM ÇANAKKALE BİR DESTANDIR

ÇANAKKALE BİR DESTANDIR

Merzifon Ülkü Ocakları’nda orta öğretim birimi üyelerine yaklaşan Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü münasebetiyle zaferin önemi anlatıldı.

Merzifon Ülkü Ocakları Başkanı Hasan İnce yaptığı açıklamada, “Tarihi şanla şerefle ve başarılarla dolu bu millet için bir dönüm noktası olan, en büyük destanların bile onun yanında  sönük kaldığı Çanakkale Zaferinin 98. yılını coşkuyla anmaktayız. Merzifon Ülkü Ocakları olarak Şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnetle ve göğsümüz kabararak anmaktayız. Onlara çok şey borçlu olduğumuz bilincinde ve şuurundayız. Bu bilinç ve şuurun tüm milletimizde olması temennisini taşımaktayız.

Evet Çanakkale bir destandır. Çelik zırhlara karşı, bir avuç insanın küçücük bir yarımadada iman dolu göğsünü siper ettiği bir destan… Ve aslında çelik zırhların değil, etten kemikten ancak içi iman ve vatan sevdasıyla dolu gövdelerin nasıl tunçlaşıp galip geldiğinin destanıdır. Yedi düvele kafa tutan bir avuç Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün muhteşem komutası altındaki bir avuç Müslüman Türk’ün dönemin süper güçlerine, ellerindeki derme çatma tüfeklerle kafa tuttuğu, meydan okuduğu, yenilmez dediği orduları harap ettiği bir destandır.

Emperyalizmin suratına atılan sert bir tokattır Çanakkale. Dakikalar içinde aşılacak denilen engelin aylar sonra dahi aşılamayacağının yedi düvele ispatıdır. Bu kutlu günün özellikle gençlerimiz tarafından hakkıyla idrak edilmesi ve uyanışa bir kapı açması dileğiyle, şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Çanakkale Zaferimiz kutlu olsun. Yaşa Mustafa Kemal Paşa Yaşa” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *