reklam
reklam
38,5033 %0.02
43,6818 %-0.24
3.997,35 % -1,79
94.950,00 %-0.067
AMASYA
00:00:00
Öğle vaktine kalan
Amasya
Parçalı bulutlu
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM CAMİ DE BİZİM, CEM EVİ DE BİZİM

CAMİ DE BİZİM, CEM EVİ DE BİZİM

Merzifon Piri Baba Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından, Kerbela’da şehit  edilen İmam Hüseyin ve 72 yakınını anma ve Aşure etkinliğine katılan Belediye Başkanı Alp Kargı, yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

Konuşmasına salondakilere seslenerek başlayan Belediye Başkanı Alp Kargı, “Bu tablodan çıkarmamız gereken ve kaybetmemekle sorumlu olduğumuzu bir gerçeği ortaya koymak durumundayız. Yaşanan acılar tarih boyunca insanların aklında, yüreğinde hep iz bırakmış olsa da acılardan ders çıkarmamak gibi maalesef kötü bir özelliğimiz var” dedi.

Herkesin kutsal değerlere sımsıkıya sarılma noktasında yarışması gerektiğini de söyleyen Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, “Bu Cem evinde bulunan bütün yurttaşlarımız Alevisiyle, sünnisiyle aynı acıyı, aynı hissiyatı paylaşıyor. Ne mutlu bize ki böylesi topluluğun bir arada olduğu bir şehirde yaşıyoruz. Bana da Allah nasip etti, hepinizin desteğiyle bu şehre hizmet etmek için 8 yıldır mesai harcıyorum. Cami de bizim, Cem evi de bizim diyoruz. İnsanların inancına, kendi evrensel hukuk değerlerinden aldığı bütün haklara saygı duyarcasına bunu samimiyetçe ortaya koymaya çalışıyoruz, başarılı olduğumuzu da düşünüyorum. Ayrım yapmanın, ayrıştırmanın hiçbir zaman başarılı olamayacağını işte bu Cem evinde görüyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanımızın Cem evi ziyareti, hükümetimizin cem evleri konusunda Alevi Bektaşi toplumuyla ilgili göstermiş olduğu son süreçteki yaklaşımın herkes tarafından takdirle karşılandığı bir gerçek. Ama şunun net bir şekilde ifade edilip, altının çizilmesini istiyorum; Bunların devamlılığı, bunun tartışmaya ve samimiyet terazisine konulmadan ilerletilmesine ihtiyaç var. Hepimizin mukaddes değerlerimiz dediğimiz Kur’an, Bayrak, Ezan, Ehl-i Beyit gibi değerlere herkesin birbiriyle yarışırcasına sahip çıktığı günlerin bizi mutluluğa taşıyacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *