Türk Sağlık-Sen Amasya Şube Başkanı Şemsettin Dümen, “Genel Başkanımız Önder Kahveci, Genel Başkan Yardımcılarımız ve Ankara 3 Nolu Şube Başkanımız Tahir Akyolal ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Derya Yanık’ı ziyaret ettiler. Ziyarette Genel Başkanımız Önder Kahveci tarafından çalışanların sorunları ve talepleri gündeme getirildi” dedi.
Dümen ziyarette, “Genel Başkanımız tarafından görevde yükselme ve unvan değişikliği mülakat sınavlarında çalışanlara yazılı puanda aldıkları notların verilmesi dile getirilerek çalışanların mülakatla ilgili endişelerinin giderilmesi istendi. Sözlü sınavlarda bu türden uygulamaların bazı kamu kurumlarınca yaptığı hatırlatıldı” diye konuştu
Aile ve sosyal hizmet çalışanlarının fedakarca görev yaptığına dikkat çeken Genel Başkan Önder Kahveci’nin ücretlerinin iyileştirilmesi için çalışma yapılması gerektiğini vurgulayarak çalışanlara sosyal hizmet tazminatı verilmesini talep ettiğini kaydeden Dümen, “Bakanlığa bağlı yatılı kuruluşlarında çalışan personele verilen ek 20 puanlık ödemenin, Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi başta olmak üzere Bakanlığa bağlı tüm kurum ve kuruluşlarda görev yapan çalışanlara verilmesini istedi. Genel Başkanımız Önder Kahveci sözleşmelilere kadro düzenlemesinde kapsam dışında kalan ek ders karşılığı çalışanlara da kadro verilmesi için Bakanlığın çalışma yapmasını istedi.
Ziyaretle ilgili memnuniyet duyduğunu ifade eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Derya Yanık çalışanların talepleri ve sendikamızın önerilerini değerlendireceklerini ifade etti. Ziyarette ayrıca çalışanların taleplerini içeren bir raporda Sayın Bakana sunuldu” ifadelerine yer verildi.