reklam
reklam
38,5815 %0.33
43,6799 %0.09
4.017,31 % 0,33
96.692,83 %2.358
AMASYA
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Amasya
Kapalı
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM BİZİM EN BÜYÜK ZENGİNLİĞİMİZ, KENDİ KÜLTÜREL ZENGİNLİĞİMİZ

BİZİM EN BÜYÜK ZENGİNLİĞİMİZ, KENDİ KÜLTÜREL ZENGİNLİĞİMİZ

Amasya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kırlangıç, Şehzadeler Şehri Amasya’nın, sadece tarihi ve kültürel güzellikleriyle değil gastronomi alanında da zengin bir şehir olduğunu vurgulayarak, ürünün markalaşması ve ticarileşmesi için Coğrafi İşaret tescilinin önemli bir adım olduğunu söyledi.

Ülke TV’de yayınlanan, yapımcılığını Cevdet Balıkçı’nın üstlendiği “Değerlerin Daveti” programına konuk oldu.

Kırlangıç, ürünlerin standardının korunarak gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde taşınması, ürünlerin katma değerlerinin artırılması bakımından coğrafi işaret tescil çalışmalarını çok önemsediklerini belirterek, "Bizim en büyük zenginliğimiz, kendi kültürel zenginliğimiz. Atalarımızdan kalan zenginliğimiz. Eğer bunlara sahip çıkarsak bunlar para, zenginlik demektir." dedi.

Coğrafi işaret koruması, sadece kültürel ve yerel değerlerin korunmasından ibaret bir husus olarak algılanıyor. Oysa diğer sınai mülkiyet hakları gibi coğrafi işaret koruması da ekonomik boyutu olan ciddi bir konu. Bu konuya ilgimiz romantik bir ilgiden ibaret değildir. Ekonomik ve rasyonel açıdan şehirlerimizi geliştirmek, bölgesel kalkınmayı hızlandırmak açısından da bu konuyu çok önemsediklerini belirten Amasya TSO Başkanı Murat Kırlangıç, “Hedefimiz daha gelişmek, daha büyümek; ülkemize, milletimize ve Amasyamıza daha çok yararlı olmak, insanlığa faydalı olmak, daha çok hizmet etmektir. Tabii bunun değişik durumları var. Bunlardan bir tanesi de ‘Coğrafi İşaretli Ürünler’ dediğimiz yerel ürünlerimize sahip çıkmaktır. Buna sahip çıktığımız zaman öyle tahmin ediyorum birçok faydasını hep birlikte yaşayacağız. Bugün bilmediğimiz, görmediğimiz birçok ürünümüzü, bu işareti aldığı zaman çok daha kolay pazarlayacağız. İnsanlar bu ürünleri tanıyacak, bizim bu ürünlerimize güvenecek. Bir taraftan da geleneksel ve kültürel değerlerimizi, ürünlerimizi yaşatmış olacağız. Amasya'nın zengin mutfak kültürüne ve yöresel ürünlere ev sahipliği yaptığını dile getiren Kırlangıç,"14 Medeniyete ev sahipliği yapmış, Osmanlı Saray Mutfağının Anadolu’da yapıldığı ender yerlerden biri olan Şehzadeler şehri Amasya’mız birçok yöresel ve kültürel ürüne sahip bir coğrafya." dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *