reklam
reklam
38,5033 %0.02
43,6818 %-0.24
3.997,35 % -1,79
94.950,00 %-0.067
AMASYA
00:00:00
Öğle vaktine kalan
Amasya
Parçalı bulutlu
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM BİR KALE DAHA HİZMETE GİRDİ

BİR KALE DAHA HİZMETE GİRDİ

 

Merzifon Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB)  yapımı tamamlanan ‘Avizella’ fabrikası törenle hizmete açıldı.

Avize üretim fabrikasının açılış törenine Merzifon Kaymakam vekili Suluova Kaymakamı Abdullah Şen, Türkiye'nin Dakar Büyükelçisi Ahmet Kavas, Belediye Başkanı Alp Kargı, Amasya İl Müftüsü Durmuş Ayvaz, Merzifon OSB Müdürü Hasbi Altuntaş, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri ve davetliler katıldı.

Açılışta konuşan fabrika sahibi Cafer Öge, ‘Avizella’ markasıyla dünyaya açıldıklarını söyledi.

Ülke ekonomisine katkı sağlamaktan gurur duyduklarını dile getiren Öge, “150 avize üreterek bu işe başladık. Şuan 81 ilde 427 aktif çalıştığımız bayiimiz var. 5 yabancı ülkeye ihracatımız var. Avizella bir marka oldu. Allah’a şükürler olsun, yarınlarımız daha güzel olacak.”dedi.

“MERZİFON’UMUZ KAZANDI”

 Merzifon OSB Müdürü Hasbi Altuntaş ise, yatırımcıların her zaman yanlarında olduklarını belirterek, “ Küçük sanayi sitemizde bir yatırımcıydı. OSB yönetim kurulu üyelerimizle birlikte küçük sanayi sitesinde organize sanayi bölgesine kimler yatırım yapabilir ziyaretlerini gerçekleştiriyorduk. Cafer beyde onlardan birisiydi. Cafer Bey küçük sanayi sitesinde küçük atölyede işler yapıyordu. ‘Bu üretimi OSB’de yatırım yapabilirsin’ dedik. Sanayi Bölgemizde çok güzel işler yaptık. Belediye Başkanımız Alp Kargı çok yardımcı oldu. OSB’nin genişlemesi için belediyeden 120 dönüm yeri bize aktardı. Diğer taraftan bizlerde ciddi çalışmalara imza attık. OSB’de kamulaştırmalar, alt yapı, üst yapı çalışmaları yaptık. ‘Cesaretli olacaksın’ dedik. 2018 yılında yer tahsisini hemen yaptık. 2019 yılında kazmayı vurmaya başladı. İlk yer tahsisi yaptığımız yatırımcılardan biri. Mantar gibi fabrikalar çıkıyor. Cafer bey dediğini yaptı. 2021 yılında faaliyete geçildi. Kendisi devamlı sahada. 25 kişiyle üretim yapılıyor. Merzifon’un gözbebeği firmalarından birisi oldu. Merzifon’umuz kazandı.”şeklinde konuştu.

‘HER FABRİKA BİR KALEDİR’

Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı ise, yatırımcıları tebrik ederek, şöyle konuştu:

“ Bu şehirde belediye başkanlığı yapıyorum ama en keyif aldığım nokta başarı hikayesi olan insanların belediye başkanı olmak. Organize Sanayi Bölgesi’nde ciddi mesailer harcadık. Çok şükür dönemimizde benden önce, benden sonra bu günlere gelmesinde emek harcayan belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum.  Biz hep iyi ölçelim, iyi biçelim bazı kırılganlıklar olsa da burada bir kasıt yok dedik. Merzifon eski Kaymakamlarımızdan Ozan Balcı, Gürkan Demirkale başta olmak üzere saatlerce yatırımcılarımızla görüştük. Ülke ekonomisinin son yıllarda geçtiği sıkıntısına rağmen elle tutulur, gözle görülür Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği ‘Her fabrika bir kaledir’ anlayışını bizlere yaşatan yatırımcılarımıza teşekkür ediyoruz. Allah tekerinize taş değdirmesin. Ülkemiz, ilimiz ve ülkemiz kazanacak.”

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Durmuş Ayvaz’ın ettiği duanın ardından fabrikanın açılış kurdelesi kesildi. Katılımcılar daha sonra fabrikada incelemelerde bulundu.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *