Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merzifon İlçe Başkanı Cüneyt Yamak, Mevlid Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajında, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v.) insanlığa rahmet, adalet, merhamet ve güzel ahlak yolunu gösteren örnekliğine dikkat çekti.
MHP Merzifon İlçe Başkanı Cüneyt Yamak, Mevlid Kandili’ni bir kez daha idrak etmenin huzur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, mübarek gecenin gönüllere iman, hanelere huzur, Türk milletine ise birlik ve dirlik getirmesi temennisinde bulundu.
“Peygamberimizin Hayatı İnsanlığa Rehberdir”
Yamak, mesajında Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın (s.a.v.) dünyaya teşriflerinin yıl dönümü olan Mevlid Kandili’nin taşıdığı manevi öneme vurgu yaptı.
“Bir elime ayı, bir elime güneşi verseler yine de davamdan vazgeçmem” sözüne atıfta bulunan Yamak, Peygamber Efendimizin hak ve hakikat yolundaki kararlılığının, güzel ahlakının, merhametinin ve adalet anlayışının bütün insanlık için örnek teşkil ettiğini ifade etti.
Gazze ve Doğu Türkistan İçin Dua
Dünyanın farklı coğrafyalarında yaşanan acılara da mesajında yer veren MHP Merzifon İlçe Başkanı Cüneyt Yamak, özellikle Gazze ve Doğu Türkistan’da yaşananlara dikkat çekti.
Yamak, Cenâb-ı Allah’tan Gazze’de akan kanın dinmesini, Doğu Türkistan’da süregelen zulmün sona ermesini ve dünyanın dört bir yanında zulüm altında bulunan mazlumların hürriyet ve adalete kavuşmasını niyaz etti.
Mevlid Kandili’nin manevi ikliminin birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının güçlenmesine vesile olmasını temenni eden Yamak, bu özel gecenin kırgınlıkların sona ermesine, gönüllerin birbirine yaklaşmasına ve toplumsal dayanışmanın daha da güçlenmesine vesile olması dileğinde bulundu.
MHP Merzifon İlçe Başkanı Cüneyt Yamak, mesajının sonunda tüm Merzifonluların, Türk milletinin ve İslam âleminin Mevlid Kandili’ni kutlayarak şu ifadeleri kullandı: “Mevlid Kandili’nin aziz milletimize, İslam âlemine ve bütün insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum. Rabbim dualarımızı kabul, gönüllerimizi iman ve muhabbetle mamur eylesin.”
