reklam
reklam
40,5956 %0.02
46,5615 %0.48
4.316,02 % 0,98
118.556,36 %0.208
AMASYA
00:00:00
İkindi vaktine kalan
Amasya
Açık
27°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM Başkan Kargı’dan Taşhan Projesi İçin Akademik İş Birliği Adımı

Başkan Kargı’dan Taşhan Projesi İçin Akademik İş Birliği Adımı

Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, Taşhan’da yapılması planlanan çalışmalar kapsamında Amasya Üniversitesi Tasarım MYO yetkilileriyle bir araya geldi. Detaylar haberimizde.

Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, ilçedeki tarihi ve kültürel miras alanlarından biri olan Taşhan’da yürütülmesi planlanan çalışma öncesinde, projeye katkı sunacak akademik heyetle bir araya geldi. Başkan Kargı, Amasya Üniversitesi Tasarım Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Feyza Aykutlu ve Öğretim Görevlisi Kübra Güçyetmez Kırca ile makamında görüşerek fikir alışverişinde bulundu.
Merzifon Belediye Başkan Yardımcıları Remzi Hökelek ve Samet Yücel’in de yer aldığı görüşmede, Taşhan’daki planlamaların sanatsal ve işlevsel açıdan daha verimli hale getirilmesi, düzenlemelerde estetik anlayışın ve kültürel mirasın korunması gibi konular ele alındı. Projenin üniversite-yerel yönetim iş birliğiyle daha nitelikli hale getirilmesi hedefleniyor.
Görüşme sonrasında bir açıklama yapan Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, şu ifadeleri kullandı:
“Taşhan'da yapacağımız çalışmada bizlere katkı sağlayacak olan Amasya Üniversitesi Tasarım Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Feyza Aykutlu ve Öğr. Gör. Kübra Güçyetmez Kırca ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Şimdiden bize sağlayacakları katkı için kendilerine teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.”
Hazırlıkları sürdürülen Taşhan projesiyle, Merzifon’un tarihi dokusunu koruyan, kent estetiğine değer katan ve halkın kullanımına uygun yeni bir kamusal alan oluşturulması planlanıyor.


 

KAYNAK: Nedime Soku
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *