Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Twitter hesabından duyurdu. Alınan karara göre ibadethanelerde, cemevlerinde kullanılan doğalgazda yüzde 42,73 indirim yapıldı.
Diyanet-sen olarak uzun zamandan beri Cami ve Kur’an kurslarının ısınma ve soğutma enerji-yakıt giderlerinin diğer kamu kurumları gibi genel bütçeden karşılanmasını savunduklarını söyleyen Merzifon İlçe Başkanı Hüseyin Kayıkcı, “Bu konudaki ısrarımız ve kararlılığımız devam edecek.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan doğalgazda yüzde 42,73 indirimi de olumlu bir adım olarak değerlendiriyoruz” dedi.
Kayıkcı, yaptığı açıklamanın devamında; “İbadethaneler için yapılan doğalgazda yüzde 42,73 lük indirimin Kur’an kurslarımızı da kapsamasını, ayrıca birçok camimizde doğalgaz yerine Elektrik ile ısınma sağlanıyor. Bu sebeple Cami Elektrikleri için de aynı oranda indirim yapılmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.