reklam
reklam
38,7514 %0.36
43,6747 %0.27
4.141,99 % 0,93
102.898,30 %3.208
AMASYA
00:00:00
Öğle vaktine kalan
Amasya
Az bulutlu
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM Ayamama Deresi'nde koku sorunu çözülemiyor

Ayamama Deresi'nde koku sorunu çözülemiyor

Ayamama Deresi'ne karışan ev ve fabrika atıkları ağır koku ve kirliliğe neden oluyor. Çevrede yaşayan vatandaşlar belediye ekiplerinin konuyla ilgili adım atmamasından şikayetçi olarak salgın hastalık riskinden korkuyor.

Haberleri

Ayamama Deresi'ne karışan ev ve fabrika atıkları ağır koku ve kirliliğe neden oluyor. Çevrede yaşayan vatandaşlar belediye ekiplerinin konuyla ilgili adım atmamasından şikayetçi olarak salgın hastalık riskinden korkuyor.

Ayamama Deresi'ne karışan ev ve fabrika atıkları ağır koku ve kirliliğe neden oluyor. Derenin özellikle Halkalı ve Yenibosna kısmında fabrikaların yoğun şekilde bulunması ve atıklarını dereye bırakması nedeniyle kirlilik artıyor. Derenin bir çok noktasında su kimyasal atıklar nedeniyle siyah şekilde akıyor ve yer yer de köpürmeler meydana geliyor. Dere içerisinde özellikle kuşlar ve diğer hayvanların su içmesi ise salgın hastalık riskini arttırıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, geçmiş dönemde yaptığı bir açıklamada derede yapılan ıslah çalışmasının 2022 yılında bitirileceğini açıklamıştı.

"Hep sıkıntı yıllardır bitmiyor"

Sorunun yıllardır devam ettiğini belirten Erdoğan Küçükoğlu isimli vatandaş "Ben havalimanında çalışıyorum. Buradan geçerken koku nedeniyle birbirimize bakıyoruz. Devamlı yıllardır bu var ama çözüm yok. Bunlar buradan geçmiyorlar mı, görmüyorlar mı? Sinek oluyor camları açamıyoruz. Hep sıkıntı yıllardır bitmiyor. Niye kokuyor bunun bir çözümü yok mu? Kime söyleyeceğiz, ne yapacağız ben de bilemiyorum." diye konuştu.


KAYNAK: İHA
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *