Türkiye Emekli Astsubaybar Derneği (TEMAD) Merzifon Şube Başkanı Recep İğci, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 84’ncü yıldönümü dolayısıyla açıklamalarda bulundu.
Cumhuriyetimizin Kurucusu, Büyük Devlet Adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılarak ebediyete intikal edişinin 84’üncü yıl dönümünde, büyük bir özlem, saygı, minnet ve rahmetle andıklarını belirten TEMAD Merzifon Şube Başkanı Recep İğci, “ Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği mensupları olarak 10 Kasım tarihini bir matem günü olarak kabul etmek yerine, Atatürk’ün düşünce ve devrimlerini daha iyi anlamak ve anlatmak için bir fırsat olarak görüyoruz.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ordusu ve halkıyla birlikte; 20’nci yüzyılın başında tarihten silinmeye mahkûm edilmek istenen ülkemizi ve milletimizi, askerî ve siyasi dehasıyla, acımasız bir istilânın pençesinden kurtarmıştır” dedi.
İğci, yaptığı basın açıklamasının devamında; “Atatürk, bütün yaşamı boyunca yenilgi tanımayan büyük bir komutandır. Osmanlı Devletinin son yıllarından Kurtuluş Savaşı’nın sonuna kadar birçok cephede askerî harekâtlara katılmış, harp tarihine geçen büyük savaşlar yönetmiş, üstün askerî dehası, yüksek komutanlık becerisi ve çok sevdiği halkından aldığı güçle, bütün bu savaşlardan zaferle çıkmayı başarmıştır.
Atatürk; dâhi bir asker, eşine az rastlanır nitelikte bir devlet adamı ve büyük bir lider olmanın yanında, birçok bakımdan tarihe damgasını vurmuş bir fikir adamıdır.
Türkiye Cumhuriyeti’ni dayandırdığı temel esasların evrensel niteliği, modern bir toplum hayatını hedefleyen devrimleri, her yeni gün yepyeni anlamlar kazanan söylemleri ve kaleme aldığı nitelikli eserleri kendisine aynı zamanda bir düşünür kimliği de kazandırmıştır.
Yüce Atatürk’ün aydınlık fikirlerinin etkisi, yalnızca ülkemizle sınırlı kalmamış; zihinlerde meydana getirdiği aydınlanma ve yüreklerde yaktığı özgürlük ateşiyle, bağımsızlık mücadelesi veren tüm milletlere örnek teşkil etmiş ve ülke coğrafyalarının yeniden şekillenmesine yol açmıştır.
Ebedî Başkomutanımız Yüce Önder Atatürk,
Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği mensupları olarak, yüreğimizde taşıdığımız vatan ve millet sevgisiyle, üyelerimizin ve asil milletimizin hizmetindeyiz. Size olan sevgimiz, saygımız ve minnetimiz her geçen gün daha da artarak sonsuza kadar sürecektir. Ruhunuz şad olsun” ifadelerini kullandı.