49,3979 %0.03
55,6494 %-0.18
6.644,78 %1.51
82.780,01 %-0.05
Amasya
Açık
22°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM Artık Kimliksiz Sigara Satılmayacak!

Artık Kimliksiz Sigara Satılmayacak!

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu açıkladı: Sigara satışlarında kimlik kontrolü zorunlu hale getirilecek. Detaylar haberimizde…

Artık Kimliksiz Sigara Satılmayacak!

Türkiye'de sigara satışlarına yönelik yeni bir düzenleme hazırlanıyor. Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, tütün ve tütün ürünleriyle mücadele kapsamında sigara satışlarında T.C. kimlik numarası ve kimlik ibrazı şartı getirileceğini açıkladı. Yeni düzenlemeye ilişkin kanun teklifinin birkaç hafta içerisinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunulması planlanıyor. 

Sigara Alırken Kimlik Gösterilecek

Memişoğlu, sigara satışlarında yaş doğrulamasının daha sıkı şekilde uygulanacağını belirterek T.C. kimlik numarası ve kimlik kontrolü şartının getirileceğini bildirdi.

Yeni uygulamayla özellikle 18 yaşından küçüklere tütün ürünlerinin satışının önlenmesi ve satış noktalarındaki denetimlerin güçlendirilmesi amaçlanıyor. 

Kanun Teklifi Meclis'e Sunulacak

Bakan Memişoğlu, hazırlanan düzenlemeye ilişkin yaptığı açıklamada, “Sigara satışında TC kimlik numarası şartı olacak. İlgili kanun teklifini birkaç hafta içinde Meclis'e sunacağız.” ifadelerini kullandı.

Buna göre düzenlemenin yürürlüğe girebilmesi için öncelikle yasama sürecinin tamamlanması gerekiyor. Kimlik kontrolüne ilişkin yeni zorunluluk henüz yürürlüğe girmiş değil. 

Sigaranın Görünürlüğü de Kısıtlanacak

Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan düzenleme yalnızca sigara satışlarında kimlik kontrolünü kapsamıyor. Tütün ürünlerinin toplum içerisindeki görünürlüğünün azaltılmasına yönelik yeni tedbirler de değerlendiriliyor.

Bakan Memişoğlu, sigara kullanımının normal bir alışkanlık olarak algılanmasının önüne geçmeyi hedeflediklerini belirterek özellikle gençlerin tütün ürünlerinden korunmasına yönelik çalışmaların sürdüğünü ifade etti. 

Kafe ve Restoranlarda da Yeni Kurallar Gündemde

Tütünle mücadele kapsamında kafe ve restoranlardaki sigara kullanım alanlarına ilişkin yeni sınırlamalar da gündemde bulunuyor.

Hazırlık aşamasındaki düzenlemelerde sigara içilen bölümlerde yiyecek ve içecek servisine yönelik kısıtlamalar ile bazı kamusal alanların girişlerinde sigara kullanımına mesafe sınırı getirilmesi değerlendiriliyor. 

Yeni düzenlemenin kapsamı, TBMM'ye sunulacak kanun teklifinin ardından netleşecek.

KAYNAK: Haber Merkezi
Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız